On mennyt pitkä aika siitä kun viimeksi täällä edes piipahdin. Työ ja jouluvalmistelut ovat täyttäneet päiväni.. ja sairastelu. Meneillään on jo kolmas flunssa tänä talvena, ensimmäinen meni ohi - tai sen piti mennä ohi yhden päivän huiluulla töistä. Ei mennyt vaan paheni viikon päästä keuhkoputken tulehdukseksi, joka sai minut jääåmään pois töistä useammaksi päiväksi. Olo ei ole ollut kehuttava vieläkään, viikko sitten alkoi tämä viimeisin kröhä, nuha ja yskä. Koko lähipiiri on kärsinyt myös taudista, jopa pikku-iita joka on ollutkin harvinaisen terve tyttö. Päiväkodissa taitavat pöpöt tarttua helpommin kuin kotioloissa. Äitinsä on päässyt pätkätöihin.. semmosta on palvelualalla nykyisin, jos lie vähän joka paikassa.

Nyt olemme M:n kanssa molemmin vapaalla loppiaiseen saakka. Pikkuinen on ollut täällä ukkilassa jo perjantaista lähtien. On laulettu joululauluja ja tipetipetiptiptap leikitty.. neiti sanoo laulun päätyttyä että lissää! Eilen kaupassa kuului kirkkaalla lapsiäänellä "soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu" kaukaa maitohyllyjen luota, olipa helppo suunnistaa omiensa luo. Pikkuneiti on avannut sanaisen arkkunsa, hupatusta ja höpötystä kuului takapenkin turvaistuimesta koko paluumatkan.

Pitää ryhtyä tekemään rieskataikinaa.. otan taas riskin ja ainakin yritän, viime jouluna leivät kelpasivat vain koiralle. Katotaan nyt miten tällä kertaa käy. Kinkku on sulamassa ja ruokatarpeet suurin piirtein hankittuna. Tänä jouluna M:n tyttären ja pikkuisen lisäksi pöytään käyvät myös juniorini ja isomummo, joka haetaan palvelutalosta aattona.. sitten kun pappi on käynyt pitämässä jouluhartauden. Mummolla on jo omat rutiininsa uudessa kodissaan, vointi on ollut hyvä, puhekin jotakuinkin palautunut, ainakin pärjäämistasolle. Kaikista sanoist ei edelleenkään saa selvää mutta toimeen on tultu ja kaiketi hän on saanut sen, mitä on tarvinnut.  

Esikoiseni ei tänä jouluna pääse tulemaan, kissansa sai kuukausi sitten poikasia, joten hänen on pysyttävä perheensä luona. Miniäntekele tulee joulupyhien jälkeen Kreikasta lomalle, joten siellä taitaa sitten joulukin alkaa vasta sitten.

Hyvää Joulua ja Onnea tulevalle vuodelle!