sumuista aamua eletään, talo on jo täynnä elämää ja vilskettä, meillä on tällä viikolla yöpyjiä. Aamiasastioiden kilinä kuuluu yläaulasta, käytävillä on liikettä.. minun haaveeni rauhallisesta aamutyöhetkestä ei aivan toteutunutkaan. Työtä on siunaantunut kasoiksi ja kun en iltoja etenkään juuri näinä päivinä tahdo työn parissa viettää, päivät ovat sitä tiiviimpiä. Mutta aina on muutama minuutti aikaa päivittää blogia.

Oltiin illalla tontilla, hän karsi ja pätki viimeisetkin konemiehen kaatamat puut ja minä kasasin sitä samaa pätkittyä, pilkottua ja siltä väliltä. Ilta vain tahtoo olla lyhyt, kahdeksan aikaan alkaa olla jo hämärää, joten paljon ei ehdi. Uusia tattejakin näytti nousseen pyhän jälkeen mutta jätin ne vielä kasvamaan.

Tv:n tarjontana oli kahdeltakin kanavalta ohjelmaa nuori mies + vanhempi nainen teemalla. Ykkösen dokumentti oli ihan asiallinen, henkilöt kypsiä ja ajatusmaailmaltaan mielenkiintoisia, seesteisiä ihmisiä. Mutta nelosen niinsanottu dokumentti olikin sitten jenkkikamaa, pinnallinen, asenteeltaan tekopyhä ja itse asiassa naurettava.. jostain syystä kohdehenkiönä piti olla mm 49-vuotias nainen, jolla oli takanaan kaksi avioliittoa ja 10 lasta sekä orgasmisairaus (50-60 orgasmia päivässä...). Olihan se kovinkin relevanttia että nyt kun on nuori 21-vuotias mies, saa kestävää vastetta tautikohtauksissaan.. voi taivas! Seksuaalisuus on hyvän parisuhteen kivijalka, intiimi kahdenvälinen nautintomaailma, mutta se ei ole show eikä se eri-ikäisten ihmisten suhteissakaan liene mikään sirkuslaji, kaikista kaikkein ja korostettavin. Toki ohjelman ihmisten annettiin myös sanoa että heille ikä ei merkite mitään, ihminen on tärkein. Ja niinhän se on. Mutta on myös niin että vahemman naisen ja nuoren miehen suhde esitettiin tuossakin ohjelmassa hieman kummallisessa valossa vaikka yritys oli olevinaan olla objektiivinen. Kun asetelma on toisinpäin, siinä ei ole mitään niin kummallista, hilpeyttä ehkä herättää vanhenevan miehen villitys, vaimonvaihto nuorempaan, mutta paremmin se hyväksytään ns. normaaliutena kuin toisinpäin. Oli miten päin vain, tiedän että ikävuosien lisääntyminen aiheuttaa myös lisääntyvää pohdintaa, itsearviointia... olenko edelleen viehättävä, haluttava, näytänkö nuoremman kumppanini rinnalla selvästi vanhemmalta, kestääkö suhde vuosien saatossa kun vielä tästä vanhenen ja fysiikan lait ovat armottomat...

No joo, paluu todellisuuteen tarkoittaa, että on syytä hörpätä kahvia kupillinen, kaivella palaverimateriaalit esiin ja ryhtyä töihinsä. Ollaan sentään jo keskellä viikkoa. Hyvä.