paljon saatiin kuitenkin aikaan.. elikäs isä sai eilen pihan siivoushommissa. purimme raksamiehen kasaa, joka sisälsi kerroksittain muovia, lautoja, gyprocin palasia, mehupurkkeja!!, styroxia jne... hyvät puut kerättiin pois, betoniset ja muut epäkurantit (eli polttamiskelvottomat) toiseen, kaatopaikalle menevään kasaan. nyt on erinäisiä nyssäköitä odottamassa peräkärryä ja siirtoa kaatikselle. pari säkillistä hennoin laittaa jäteastian viereen, niistähän menee rasvainen erillishinta, joten ei ole varaa enempään. joka tapauksessa isä oli virkeä, haasteli jo itsekin palvelutaloon siirtymisestä, äidin väsymyksestä ja monesta muustakin akuutista asiasta. on myönnettävä että olen jo jotenkin muuttanut suhtautumistani häneen, pidän sairaampana kuin onkaan. siis olin, eilinen muutti käsitystäni onneksi.

vanhempi poika oli mokannut... voi että riipoo äitiäkin.. siis oli onneton muistanut pääsykoepäivän väärin ja missasi siis sen. vaikka epäilikin jatkoon pääsyään, alkukoe oli mielestään mennyt niin huonosti, mutta oli kuitenkin päässyt jatkoon. ja nyt tämä moka. ah ja voih. minkäs sille enää mahtaa. esikoinen on todella hajamieliprofessori, kerran aiemmin tapahtui samoin yliopiston pääsykokeisiin menossa.. muisti väärin. en käsitä moista mutta häneltä se onnistuu.. kulkee vähän niinkuin jalat kymmenen senttiä maan pinnan yläpuolella. tyynesti kumminkin itse otti, vuoden päästä uudelleen. jotain duuniakin oli saamassa kesäksi, joten kyl se siitä. suunniteltiin jotta tulisi käymään ja ottaisi ukin auton lainaan jotta pääsevät tyttökaverin kanssa mökille. tosin se on ensin katsastettava.

elisa tuo armoitettu puhelinoperaattorifirma, aiheutti eilen tuskan hetkiä.. olivatten pistäneet ex-laajakaistaliitymän laskun perintään. intrum justitia tahtoo minulta rahaa korkojen ja hyväntahtoisten mutta tosien uhkauksien kera. pääoma on 17.90 elikäs juuri sellainen summa, josta vastaanotin pari viikkoa sitten hyvityslaskun. että riepoo kun joutuu soittelemaan ja setvimään joutavaa, hoidettua asiaa. sain todellakin odotella pari kuukautta että edellisen asunnon laajakaistaliitymästä tulee oikeellinen lasku, eka laskussa oli kuukausi liikaa perintää. turhaan yritin soitella elisan "palvelunumeroon" kunnes lähetin jonnekin asiakaspalveluun sähköpostin, jossa pyysin selvittämään asian. vastaus tuli viikon kuluttua. siitä meni vielä aikansa ennenkuin tuli se hyvitys. ja nyt sitten tulee tämä, perintäkirje. prkl!!! arvatkaapa soitanko elisan palvelunumeroon, en todellakaan vaan perintäfirmaan ja kehotan selvittämään asian elisan kanssa. olen syytön! ja minulla on dokumentit sekä alibi. haistakoot pitkät peet!! tiedän kun itse olen toimistohommia parikymmentä vuotta tehnyt, että mikään kone ei toimi ilman ihmisen kosketusta, ihminen on suunnitellut ohjelmat, ihminen naputtelee konetta, ihminen voi myös korjata virheensä, sikäli kun kerkiää ja ehtii... 

illalla ajoin takaisin tänne, missä sielu lepää. M oli ajellut nurmikon lyhyeksi ja oli korjaamassa raivaussahaa... maalaisidylliä ja vain päivän poissaolo sai kaiken tuntumaan niin hyvältä.. anna minun pitää tämä pieni taivas, älä ota pois.

641417.jpg

epäonnistunut kuva omenapuun nupusta.. silmiin ihan koskee kun yrittää zoomata mutta kun se oli niin nätti, pitää kuvitella loput..