Näin kirjoitin vajaa vuosi sitten Jokelan jälkeen.. pätee edelleen..

"on turha nyyhkiä käsittämättömyyksistä, uhota internetin tuhoisia vaikutuksia ja päivitellä sitä, miten lasten ja nuorten mielenterveysongelmien hoitoon ei saada riittävästi resursseja. asiasta tietävät ovat jo vuosia ilmaisseet, että ainoa lääke on ennalta ehkäisevä työ. kun ongelmien ei anneta pahentua ja johtaa tällaisiin käsittämättömiin tekoihin, on vielä jotakin tehtävissä, estettävissä inhimillisesti katsottuna äärimmäiset kärsimykset ja monen pienen ihmisen elämä voidaan vielä ohjata oikeaan, turvalliseen suuntaan. kun kouluilla ei enää ole omia terveydenhoitajia ja lääkäreitä, puhumattakaan kuraattoreista ja erityisopettajista, on lapset jätetty heitteille. lapset viettävät suurimman osan ajastaan kouluissa ja päiväkodeissa, siellä ongelmatkin voidaan parhaiten havaita sikäli kun terveydenhoito hoidetaan asianmukaisesti. ja kyllä, totta kai vanhemmat ovat avainasemassa.. sikäli kun elintasokilvoittelultaan, työpaineiltaan ja harrastuksiltaan ennättävät lapsiaan tavata.. no, sentään suurin osa vanhemmista välittää ja huolehtii lapsistaan."

mitä tehtiin, mitä tapahtui.. kriisiryhmien touhuamisen jälkeen uusi hallitus on vain pahentanut tilannetta, ahdistanut perheet, koulut, lapset ja nuoret yhä syvemmälle ongelmiinsa. juuri nyt olisi mahdollisuus vaikuttaa, äänestää edes kuntiin ihmisiä, jotka välittävät, haluavat muutosta ja ryhtyvät tekemään jotakin asioiden hyväksi.

älkää uskoko älkääkä turtuko näihin hetkellisiin hurahduksiin. asiantuntijat toistavat samoja faktoja, resursseja ei ole, niitä ei ole lisätty viime tragedian jälkeen. mitään ei ole tehty.