aurinkoinen sää varmisti tapahtumamme onnistumisen - sikäli kun se siitä oli kiinni. Muutoin.. hohhoijaa, oli kaikkea sitä, mitä on, kun asioita ei ole kunnolla suunniteltu, kaikki eivät pysy ruodussaan (yksikin ylikävelijä riittää) ja kun jonkun ainoa tavoite on saada olla itse mahdollisimman paljon esillä.. hyh. ei ole turhaa miettiä valmiiksi, miten kaikki käytännössä loppujen lopuksi tapahtuu, mitä ongelmia saattaa tulla jos tehdään näin tai noin.. sillä kuitenkin, jokin menee pieleen. sen sietämiseksi tarvitaan sitten hyvää yhteishenkeä, huumoria ja luovuutta. näillä nytkin pärjättiin vaikka se tiimihenki olikin hieman kateissa. hyvin meni kuitenkin, tapahtuma sai julkisuuttakin vaikka siinäkin.. no niin, eilisen lehti on tämän päivän kalankääre. nyt odotan, että joku muu tekisi aloitteen aivan välttämättömän palautepalaverin pitämiseen. minä en sitä voi tehdä, ellen halua aiheuttaa turhaa kaunaa ja kateutta.

 

1591978.jpg

ilma suosi myös eilen toukotöiden tekijää, pottupelto on nyt äestetty ja piikkikarhilla ajettu pariin kertaan.. saa näkee onko juolavehnää tänä kesänä vähemmän.. myrkkyjä emme halua käyttää, eikä niitä enää voisikaan. haaveilen aloittavani kasvimaan teon jo tänään. aurinko paistoi kuuden aikaan herätessäni, nyt on pilvessä, antaneekohan sadetta. se passaisi ihan hyvin kunhan ei kaatosellaista. junior tuli eilen ja aloittin kuusen taimien istutuksen, ihan kelpo miehen työn jo illalla tekikin. M kehui ja suunnitteli jo lisähommiakin hänelle. äiti myhäilee.

aamukonsertti kuistilla on mahtava, lintujen kuoro laulaa sekaäänisesti mutta voimakkaasti, liekö sielläkin kyse paikasta auringossa.. tikka on ihan kaistapäinen, rummuttaa sähköpylvästä niin että tienoo jytisee.. eilen hyppelivät västäräkit myllätyssä pellossa ruuan perässä.. lehtokurppa lensi perinteistä reviirireittiään pihan ylitse, taivaanvuohet mäkättivät, peipposet livertivät ja lukuisat muut, tuntemattomat lintuset ääntelivät omillaan.. kyllä maalla on ihanaa. niin sanoi poikakin, jonka tiedän nauttivan tästä  ympäristöstä.

on lähdettävä kauppaan hakemaan evästä ja ehkä jokunen kesäkukkakin on hankittava, vaikka hallaa taisi vielä joksikin yöksi lupailla. olen kitkenyt ja myllännyt  jokaisen kukkapenkin, putsannut pehkot ja lisännyt multaa sekä lannoitetta, kylvänyt tuoksuhernettä, viime kesän krasseista keräämiäni siemeniä ylämökin ruukkuihin, siirrellyt perennoita paikasta toiseen.. ynnä muuta mieleistä puuhannut. ja nautiskellut. tehnyt kuten Saimakin, etsinyt mielihyvää itselleni. Sitä ei tarvitse ansaita, se kuuluu meille kaikille. 

En sitten millään haluaisi kaupunkiin... mutta ja mutta,   yksi lehteen liittyvä kehittämispalaveri opiskelijaharjoittelijan kanssa on sovittu tälle viikolle. Huvittaa tuo termi.. hän ei todellakaan ole harjoittelija minun näkökulmastani vaan enemmänkin opettaja ja työtoveri lehdenteossa. Ja mukava ihminen. Hän aikoo nyt tehdä loppuun harjoitustyönsä joka on lehtemme sisällön kehittämissuunnitelma. Syyskuun lehdestä on tarkoitus tehdä jo uudenlainen. 

En ole muistanut kehua... meillä on Meze. Ostimme M:n kanssa puoliksi kesäauton, -80 vuosimallin Mersun, tutunkauppaa.. valtavan ison ja hauskan ajoneuvon, joka on yhteinen lapsemme.. sitä syynätään ja pidetään kuin kukkaa kämmenellä.. annoin juniorille Mazdan, joka ei lahjahevosen suuhun katsonut vaikka lahjoitusta voisi pitää myös riesana.. bensakulutus on sitä luokkaa.. no, päätimme molemmat että talveksi laitetaan autot seisomaan. polttoaineen hinta on niin huikea, että ei köyhän kannata paljon huristella.. dieselkin nykyisin..