äreyden, ankeiden ajatusten ja kipuilun syy olikin normaali, kuukausittain toistuva.. hieronnan jälkeen oikea kankku ja reisi kipuilivat kummallisesti, helpotti buranalla.. unohtui kauppareissulla johon yhdistettiin hupiajoakin.. puolukat punottavat jo mättäillään, niitä taitaisi tulla.. ainakin jonnekin. ei tiedä käykö niinkuin mustikoiden kanssa, jäivät taisivat metsään kun silloin kun niitä oisi lähistöllä, en jouda poimimaan ja sit kun ois aikaa en uskalla yksin lähteä tarpeeksi pitkälle metsään.. tai viitsi, tai on liian kuuma, seli seli..

seuraava hieronta torstaina aamupäivällä, joten auto on noudettava tai muutoin saatava siihen mennessä takaisin. selviteltävää tälle päivälle. pikkutyttö oli eilen eka kerran hoidossa, hoitajien kommentti puolen päivän jälkeen: onpas pippurinen tyttö.. hyvä!! oikeat otteet heti alkuun tässä yhteiskunnassa, puolensa on pidettävä ja muutoksista protestoitava, se on normaalia ja suotavaa.. kumpihan muuten on enempi itkenyt, tyttö vai äitinsä kun joutui ensimmäisen kerran lapsen jättämään.. itse muistan niin elävästi vieläkin molempien ensimmäiset hoitopäivät.. tuntui niin kamalalta kun lapsi itki perään ja piti vain mennä reippaasti, ei saanut jäädä vatvomaan yhtään, sillä vanha totuus kertoo että parin minuutin päästä lapsen itku lakkaa ja uudet asiat vievät mennessään. niinkuin pitääkin ja seuraava päivä on jo helpompi. se vaan oli elämän laki.. olisipa ollut hienoa olla kolme vuotta lasten kanssa kotona kun olivat pieniä... silloin ei ollut sellaista mahdollisuutta - ei lakia eikä rahallista.. hyvä että nykyisin on... ainakin teoreettinen mahdollisuus, aina ei vain voi. on jatkettava opintoja kuten M:n tyttären..

vaikka onkin näin helteistä, on kuitenkin syksyn tuntua.. ehkä se johtuu koulujen alkamisesta.. alkaa minullekin tulla halu tehdä jotakin konkreettista työllistymisen tai kouluttautumisen eteen.. hankala hieman tämä tilanne, k:n kaupunkiin muuton ajankohta ei ole vielä varma, korkeintaan lokakuussa.. voinen silti käydä siellä työkkärissä ja kertoa omalle työvoimaneuvojalleni tilanteesta.. se onkin tehtävä hetimiten.. ja tutkittava tämän seudun koulutus, ainakin avoin yo.. ai että tuntuisi mukavalta ajatukselta kulkea taas niillä käytävillä.. rahatilanne jo hieman tai suoraan sanottua paljon rassaa.. tiedän että kapelo tulee piankin ja sitten minä olen äreä.. on otettava vähän säästöistäkin, sitten kun ei enää muuta mahista ole.. en tahtoisi millään kajota niihin vähäisiin korkorahastoissa oleviin sukanvarsivarantoihini..

taidan lähteä huomenna hakemaan autoani aamusta M:n kyydissä, pääsen samalla käymään A:n luona visiitillä, lapset ovat aloittaneet taas koulun, joten saamme rupatella ainakin sen aikaa rauhassa..