vaikka päätinkin, etten provosoidu niin silti hieman jäin eilisen tapaamisen jälkeen miettimään työyhteisöni tilaa ja tulevaisuutta,niin ja heräsin aamuvarhaisella samanlaisiin ajatuksiin. olen hieman huolissani kuultuani tietyistä sijaiseni edesottamuksista, taitamattomuudesta ja vastuuttomuudesta ne kertovat eikä sille nyt mitään voi. täytyy vain toivoa, ettei pahempaa tapahdu. ja vaikka tapahtuukin, en mahda mitään. ei pitäisi edes ajatella mutta minkäs koira karvoilleen mahtaa. ilmapiiri ei ole parantunut, kuinka olisi voinutkaan kun ongelmat on lakaistu maton alle ja ollaan hys hys linjalla edelleen. muutamien ihmisten välit ovat totaalisen poikki ja valtaa pitävät pakoilevat vastuutaan, näpertelevät pikkuasioita eivätkä ymmärrä että henkilöstön keskuudessa on paha kriisi.  poissaoloni aikana ongelmat ovat vain kärjistyneet ja pahimmat lieveilmiöt saaneet tuulta purjeisiinsa. minun on tehtävä päätökseni mahdollisimman pian, siis niin pian kuin se on omalta kannaltani järkevää. olen huolissani perustehtävästa, osallistuvien ihmisten hyvinvoinnista, eikä minulla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa asioihin nyt.

ei ole pakkasmittaria mutta tuntuisi olevan aika kipakkaa ilimaa tänäkin aamuna. susirajalle luvattiinkin enemmän kuin sisempään maahan. kunhan kaupat aukeavat on käveltävä keskustaan ostoksille, iltapäivällä hyppään bussiin paluumatkalle. raksamieskin soitti eilen kuin telepaattisesta tilauksesta, työt edistyneet, lasku tulossa ja valvojan valmiusastetodistus pitäis olla pankissa. olihan se kun tarkistin ja sain sovittua pankin kanssa seuraavan erän nostosta. ensi viikolla vasta menen käymään rakennuksella kun on enemmän aikaa ja toivottavasti myös auto käytössä.
keittiökalustefirmassakin käytiin toverin kanssa, valikoin tarjoukseen kermanväriset puuovet, joissa on sellainen kohokuvio ja messinginväriset vetimet, kirsikanväriset tasot ja näkyviin jäävät rungonosat sekä mahdolliset avohyllyt. eikä minulla vieläkään ole minkäänlaista käsitystä mitä se lysti maksaa. toivottavasti muut tarjoukset ovat myös tulossa, lisätietoja eivät muut firmat ole pyytäneet.

vierailulla toverini luona ihastelin hänen sisustusvalintojaan, nyt oli saanut jo huonekalutkin paikoilleen, kaunista ja harmonista. kunpa hänen mielensäkin olisi, ei todellalkaan ole helppoa lähteä rakentamaan itsellistä elämää pitkän liiton jälkeen... ei, vaikka suhde on ollut ruvella jo pitkään, mies alkoholisoitunut ja nyt myös jäänyt työttömäksi sairauden vuoksi. epileptikoilta otetaan kortti pois, tältä mieheltä samalla ammatti ja työpaikka. ystävääni koetellaan nyt viimesen päälle lujaa, rankkaa lähteä kun pitkäaikainen kumppani on noin heikoilla. toivon ja uskon että keskustelumme helpotti oloaan ainakin hiukan. järjellä asiat olisi helpointa ratkaista mutta kun tunteet on pelissä, vaikeusaste kohoaa huimasti.

työtätekevä oli maalipensseleitä ja teloja autotallista kaivelemassa kun illalla soitin, eikä aikonut vielä ryhtyä töihin, eipä tosin kunnon vehkeitäkään tuntunut löytyvän. nuoriso-osasto olikin tullut jo eilen maalle, metälle kuulemma. tosin koiraa ei metsään päästetä ennenkuin pakkanen laskee. ovatpa nyt porukat valmiina kun viikonvaihteessa tarvitaan kissan ja koiranhoitajaa.

on muistettava tilata muutosverokortti - on muuten kätevää hoitaa se netissä kuin myös tarkkailla kelan sivuilta miten asiani etenevät. ja nopeaa oli kelan sähköpostiviestintä, päivässä sain vastauksen kysymyksiini. puhelimitsehan en ole vielä kertaakaan onnistunut pääsemään edes kenenkään muun kuin automaatin puheille. ei tunnu reilulta, miten ne ihmiset asioitaan hoitavat jotka asuvat kaukana toimistoista ja joilla ei ole tietokonetta ja nettiä. sitäkään kun ei kaikille harvaan asutuille seuduille edes vielä saa. epäoikeudenmukaista!