älysin vasta eilen olla ihmeissäni siitä ettei työttömyyskassan iloista tekstiviestiä saapuvasta ansiopäivärahasta ollut tullutkaan. tein hakemukseni käsittääkseni normaalisti viime pyhänä.. lomake oli uusittu ja vähän oli kankeaa mutta kyllä kone ilmoitti hakemuksni lähteneen. en tietenkään malttanut tänä aamuna olla ja odottaa että byroo avautuu vaan tein hakemuksen netissä uudestaan, toki laitoin viestinkin perään ja pyytelin nopeaa käsittelyä.. saapi nähdä miten muijan käypi.

olen kummallisen väsynyt.. en eilen oikein jaksanut tehdä mitään kuvallista, vähän haravoin, virkkasin hehtaarinkokoiseksi näköjään muotoutuvaa hartiahuivia ja nukuin pitkät päiväunet, suosellaiset.. eli liian pitkät. illalla kun M oli laulutunnilla leivoin pullaa.. ei oikein kohonneet, kuivahiiva ei ole miusta oikeeta tavaraa. vaan syötyä ne tulee, varsinkin jos nuoriso saapuu viikonloppuna käymään. tuleekin oikeet pyssysulkeiset; mummo on kypsynyt vävyn touhuun.. jättää pyssyt ja panokset vääriin paikkoihin, viskoo mehtävaatteet lattioille ynnä muuta huoletonta. aiomme käydä asiasta rakentavan keskustelun. M ärtyi aiheesta.. näin, että sitä otti päähän kahden naisen naputus.. ymmärsin että asetelma oli ahdistava.. ja päätin taas kerran etten ottaudu näihin perheen sisäisiin asioihin vaikka mummo kuinka provosoisi.. vaikka kyllä olin olevinani ihan cool, kysyin voisiko aseille tehdä lisäkaapin yläkertaan kun alakerran laatikkoon ei kaikki mahdu. mutta en todellakaan tahdo asettua oppositioon, toiseksi valittavaksi naiseksi tähän huusholliin.. olen mieluimmin geisha, sulotar, kumppani ja nainen isolla ännällä. piru vie!!!

on siis taas perjantai. odotettavissa kirkollakäyntiä ja siivoilua, ulkoilua ehdottomasti myös. jos viimeinkin saisin siirrettyä ruohosipulin jonnekin turvaan talven ajaksi. tai jotain.