asuntoni hiljeni taas, nuori äiti ja pieni neiti lähtivät hoitoon ja kouluun. ja aamun huippusuorituksena pikkuneidillä pissa pottaan.. hienoa! sitä hommaa on nyt porukalla harjoiteltu, paremmalla ja huonommalla menestyksellä.. useammin pisut on menneet lattialle tai pöksyille mutta alku aina hankalaa. kesällä jo voi juoksennella ilman vaippoja, siitä tulee äidilleen iso säästö. nuori äiti laskee öitä, että pääsisi uutta kotiaan laittamaan. tulee olemaan haikeaa kun pikkuinen poistuu päivittäisistä kuvioista.

sain eilen kutsun silmäpolille, hurraa!! onnistui se sittenkin vaikka terkkarilääkärini kovin epäili pääsyäni. mitä lie lähetteeseen kirjoittanut mutta tosi hyvä juttu. maksaahan sekin mutta tuskin niin hirveästi kuin yksityinen olisi maksanut. on näet tehtävä näkökenttätutkimus, se maksoi useamman kuin yhden satasen viimeksi.

tein sitten hakemuksen, laitoin ystävälle kriittiseen arviointiin, varmistin ex-esimiesten suositukset ja vein hakemuksen postiin. aioin laittaa sähköpostilla mutta luovuin ajatuksesta. ystävä joka hakemukseni tsekkasi kertoi, että tekstini asettelu ei pitänyt kutiaan vaan kappaleiden alut heittelivät minne sattuu. minulla ei ole wordia, käytän open officen ohjelmia, jotka muuten pelaavat ihan ok mutta eivät tahdo pysyä kuosissaan muilla ohjelmilla avattaessa. tai sitten en osaa ohjelmaa oikein käyttää. joka tapauksessa katsoin viisaammaksi laittaa paperisen hakemuksen. nyt vain peukut pystyyn ja elämää eteenpäin. ei kannata ruveta haaveilemaan turhia.

tein eilen kävelyennätyksen, aamulla kauppareissu, iltapäivällä postiin asti ja vielä illalla erikseen A:n luona retki. ihan hyvä. olen yrittänyt saada kevyemmästä elämästä kiínni, vatsan pömpötys raivostuttaa.. niin äkkiä ne liikakilot taas on kertyneet. vuosi sitten oli ainakin viisi kiloa vähemmän elopainoa. en tosin toivo samanlaista laihdutuskuuria toista kertaa.. parempi näin siltikin.

nyt pitää aloittaa lehdenteko, kirjoittaa kolumni loppuun ensinnäkin ynnä muuta.. illalla kokous, jossa selviää mm se, miten lehden ulkoasua on aiottu uudistaa.. tiedonvaihto edeltäjän kanssa on ollut nihkeää.. kertoo s-postiviestissään että on niin kiire ettei ehdi toimittaa minulle tiettyjä tietoja.. hmm.. siinä samassa ajassa kuin sen viestin on kirjoittanut olisi varmaan saanut napsautettua yhden nimilistankin tulemaan. no, eipäs narista. tuli muuten mieleen ettei kaupungin vapaa-ajan ihminenkään ole vastannut tiedusteluuni.. täytynee soittaa vaikka säästösyistä toivoisinkin voivani kommunikoida mieluiten s-postilla.

olen joutunut siihen ärsyttävään tilanteeseen, että rahoja on laskettava. en ymmärrä mistä noita laskuja tippuu.. onko ihan pakko tulla samassa kuussa tv-lupa, netti- ja puhelinlaskut, avoimen yo:n lukukausimaksu jne.. on vissiin!! vaikka olen karsinut kuluni niin minimiin kuin mahdollista, sittenkin tulee näköjään tiukkaa selvitä.. verotuksen kiristyminen tämän aiheutti, eikä mahda mitään. kyllä työpaikka tulisi tosi tarpeeseen rahatilanteenkin takia.

aurinko on noussut, päivä alkanut.. lisää kahvia, imurointia, ulkoilua ja toivon viritystä jonnekin taustalle, varovasti..