ensimmäinen mökkitarjouskeskustelu käyty, ei se niin kauheeta olekaan, asiallista, järkeenkäypää. huomenna lisää. vähän aikaa tuntui jo siltä, että on täysin mahdollista osata hoitaa tämä juttu ihan itse, sen ammattitaitoisen valvojan kanssa tietenkin.

vanhukset olivat hieman kärsimättömiä, kiistelivät seinäkellon korjuusta tai sen tarpeellisuudesta, äitimuori tahtoisi että kellon mikähän sen nimi oikein on heiluu (siis se siinä kellotaulun alla, se... heiluri!!) Isän mielestä ei kannata viedä kelloseppään ja korjauttaa kun siihen menee niin paljon rahaa ja äidin mielestä pitäisi, jotta se näyttäisi oikeaa aikaa. On se eläkeläisillekin tärkeää että kello on oikeassa ajassa.. ja että heiluri heiluu kun kerta kellossa semmonen on. Minusta se oli kamala kun se paukutti puolet ja kokonaiset tunnit, pium paum, pium paum.. etenkin tylsinä, mitääntapahtumattomina viikonloppuina kellon paukutus lisäsi kurjuuden määrää, yksinäisyyden tunnetta.

Äiti sanoi, että he voisivat muuttaa vaikka Australiaan.. kun kukaan muu ei ole viikkokausiin soittanut eikä käynyt kuin minä. Eiks sekin oo hyvä, no onhan se tietysti. Ja huomenna minä vien mummon ostamaan kumisaappaita ja muutenkin vähän ostoksille, ehkäpä käydään jopa kahvilla jossain, törsätään.. Ehdotin, että veisin ne joskus viikonlopuksi mökille ja hakisin sitten pois. Ei se kuulemma riitä, tahtovat olla pidempään, mutta miten saisivat ruokaa ja vettä.. ei siitä taida oikein enää mitään tulla. Naureskelivat kyllä että lähtevät polkupyörällä, välillä vois olla Outokummussa Liisan luona yötä niin ei yhtenä päivänä tarviis koko matkaa ajaa.

Poika menee isänsä luo pariksi päiväksi jo huomenna jotta ehtii takaisin K:oon siihen mennessä kun minä menen sinne. Joskus kun katson poikaa, hänen kävelytyyliään vaikka, hätkähdän sitä yhdennäköisyyttä, geeniperimää. Mutta muutoin, onneksi paljon muuta, omaa ja erityistä.

Olen siis lomalla ja teen itselleni mieluisia asioita kuten katsoin vierestä kun mieshenkilö hoiteli autoani, tarkasteli öljyä, vettä ynnä muuta. Minä miestä, pitkää, komeaa ja lämminsilmäistä.  Illan satoikin sitten räntää.