on jonkinlainen pysähdyksen hetki. muutama viikko oli yhtä mylläkkää, lehden tekoa, järjestön hallintohommia, toimeksisaaneena yhden lehtiliiteen valmistusta ynnä muuta siviilipuolella.. asiat kasaantuvat, minulla ainakin kun en oikein koskaan ole osannut rajojani määritellä, joo joo naisia nääs. nyt tärkein tehtäväni on saada siirrettyä itseltäni vapaaehtoispuolelta duuneja toisille. siitä on jo selkeä näkemys, miten se hoituu. töitä niille, jotka sitä tarvitsevat.

maalla on syksyistä, pikkuneiti tuhisee vielä yöunillaan ukin kanssa kammarissa. tulimme eilen kaupungista M:n tyttären kuskaamana. Pieni jäi hoitoomme viikonlopuksi, pitkästä aikaa. Useinhan ovat äitinsä kanssa maalla olleet viikonloppuja mutta yksityishoidosta ei pitkiin aikoihin ole ukin kanssa saatu nautiskella. Kun sitähän se on, ihanaa seurata miten pikkuinen kehittyy ja kasvaa, oppii puhumaan, pukemaan, syömään.. ja mitä ilmeisimmin viihtyy täällä... kiusaa kissoja ja sotkee joka paikan.. mutta ei sen väliä, pieni lapsi on aarre! käytiin illalla pihasaunassa - neidin suurimpia nautintoja on kylpeminen ukin ja iitan kanssa.. ryplääminen ja rupattelu. tänään mennään käymään isomummon luona, jaetaan tätä iloa hieman.

pihahommia on tehtävä.. kesäkukat törröttävät ruukuissaan ruskeina ja säälittävinä, omeapuutarhassa on yhtä mössöä.. suurin osa omenoista oli matoisia, ne puusta tippuneet peittävät nurmen niin ettei voi päälle astumatta kulkea. puut ovat yli 40 vuotta vanhoja, osin lahoja ja ränsistyneitä. leikkaamalla ehkä hieman voi vielä pelastaa mutta joku joutaa kyllä kaataakin. viime keväänä jo leikattiinkin mutta kun kerralla ei voi kovin paljoa karsia, tekemistä on yhä. perennapenkissä mylläsin viime viikonvaihteessa, istutin tulppaaneja ja kaivelin narsissin sipuleita toiseen penkkiin. en tiedä onnistuuko siirto tai uusien istutus, sen näkee sitten. tänään ajattelin laittaa loput sipulit isoon rautapataan, josta kesäkukat joutaa kompostiin. luin jostain lehdestä että ruukkuihinkin voi sipuleita istuttaa.. pitää olla hyvin salaojitettu ja peitellä hyvin, niin saavat keväällä hyvän lähdön..

M:llä on syyslomaa vielä ensi viikon puoliväliin.. puunajoa, autoremonttia ynnä muuta vielä ohjelmassa. kävivät minun esikoisen kanssa viikolla hoitamassa meidän suvun mökin kesäkuntoon, levittivät soraa saunan seinustalle, ottivatten pumpun ja laiturin talviteloille ja veneenkin olivat muistaneet kääntää ja tellingille laittaa. ja M oli komentanut esikoisen saunan katolle sammaleita poistamaan.. notkeampana ja nuorempana.. hyvä että sekin on nyt hoidettu. taitaa käydä niin että mökin hoito jää yhä enemmän meidän hoteille, veljet asuvat kauempana ja heillä on omat talot ja mökit hoidettavana siellä. jospa ensi kesänä joutaisimme jopa nauttia mökkeilystä mekin.. tämä kesä meni mummon asioiden  hoidossa. minullakin on sitten oikeeta kesälomaa.. kunnalla on yksityistä paremmat lomaedut ja minä saanen hyvitystä työkokemuksestani, jota on tietääkseni hyväksytty yli 15 vuotta..

elämää hymyilee, olo on reipas.. ainoa harmi tässä ja nyt on se, että prillit jäivät M:n tyttären autoon ja menivät hänen mukanaan takaisin kaupunkiin.. täytyy pärjätä.. tämä onnistuu ihan hyvin kun tuolia voi työntää taaksepäin ja zoomailla vähän etempää.. töissä olen huomannut, että lasit eivät riitä, johan minun olisi pitänyt vuosi sitten uusia ne. nyt on pakko ja kaiketi on varaakin kun saan palkkatuloa vähän enemmän kuin korvauslinjalla.