pitää hieman vielä paloitella viime pyhän synttärikokemuksia, ex-anopin siis, ne 80-vuotisjuhlat. lähdin aamulla ajamaan maalta mäen päältä, aluksi pitkin kyläteitä, pisimpään aikaa kulutin yhdellä soratiellä, joka oli väliin lierua, väliin sohjoa ja paikoin jäätä.. ja tietysti mäkiä ja mutkia toisensa jälkeen. hidasta ja rasittavaa mutta loppumatka meni siivillä, keli oli usvainen mutta tie sula mikä minunlaiselleni oli helpotus. kävin kaupunkiin x tullessani hakemassa ystäväni kukkakaupasta yhteisen kukkamme ja viimein kipusin anopin rappuja. talo oli täynnä porukkaa, kuvittelin olevani ensimmäisiä... äkkiä makuuhuoneeseen vaihtamaan vaatteita parempiin ja hieman ripsiväriä.. suurin yllätys oli ex-mies, joka istui keittiössä miltei entisellään.. olemme tavanneet viimeksi juniorin rippijuhlissa. tervehtiminen meni asiallisesti, kuulin myöhemmin että väki hieman pelkäsi miten kohtaaminen sujuu.. sitä ihmettelen sillä eihän meillä enää, 15 vuoden jälkeen ole mitään skismaa välillämme, meillä ei vain ole ollut mitään asiaa toisillemme enää. se siitä jälleennäkemisestä, joku sana yhteisestä pojastamme vaihdettiin, siinä kaikki. ei tehnyt minkäänlaista vaikutusta. sitä ehkä vain, että edelleen ihmettelen, miten olemme voineet 10 vuotta yhdessä elää, niin erilaisia olemme.

pojan kanssa käytiin eilen kiinalaisessa perinteisellä lounaalla, perinne on sitä että kun mammalla sattuu olemaan rahaa, mennään ulos syömään. vein hänelle mummonsa lähettämät tuliaiset ja kuulin viimeisimmät suunnitelmat.. ovat parin kaverinsa kanssa kaavailleet lähtevänsä ensi vuonna pitkälle junareissulle Siperian haki jonnekin huitsin kiinaan.. jäi vähän epäselväksi mistä lähtee ja minne menee mutta kolme viikkoa sitä riemua kestää.. ja jos kypsyy, voi palata matkan varrelta takaisinkin. uskon että siitä tulee ihan hyvä juttu, osaavat suunnitella ja selvittää kaiken tarpeellisen.. kokemuksena varmasti vertaansa vailla. eli kannatan vaikka tiedänkin että tulen olemaan huolissani..

lähdin taas mukaan yhteen touhuun.. hallituksen jäseneksi yhteen järjestöön, jonka toiminta on edellisestä olinpaikastani tuttua ja läheistä. täällä ko yhdistys toimii perinteisenä järjestötoimijana, eli ei projekteja tai muuta vastaavaa.. mutta silti, olen ihan otettu että pyysivät mukaan. mielelläni osallistun, ehkä siitäkin jotain kokemusreppuuni kertyy.