olen kutonut valmiiksi karjalakintaat, punamustat lapaset, joilla vilkutan jäähyväiset karjalan suuntaan ja samalla yritän pikkuhiljaa saada suljettua sen negatiivisen sammion, jota olen kauhonut aina kun jotakin epämiellyttävää olen uuden elämän pyrkimyksissäni kohdannut.. tiukassa on mutta ei pysy.

olin luennolla ja nautin... päänuppini sai positiivista virtaa, sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden näkymissä riittää pureskeltavaa keväälle saakka. vajaat neljä tuntia meni hujauksessa. poika haki autolla, mentiin markettiin, ostettiin kanakeittotarpeet ja tehtiin sitten soppaa joka syötiin kuulumisia vaihdellessa. poika oli virkeä ja innostunut, on nyt viikon käynyt iltalukiota... ruotsia, yhteiskuntaoppia ja äikkää. oli hyvillään siitä, että elämässä rytmiä.. eikä tarvii aamulla aikaisin herätä. hyväpä niin ja eri hyvä se, että tykkää siitä että arki saa vähän raamia ympärilleen. ehkäpä ensi keväänä saamme pitää juhlat, juniorin tyylin tuntien ne ovat pienimuotoiset ja rennot. jos ollenkaan.. tehdään niinkuin tahtoo. tärkeintä on että jaksaa sinne asti ja pääsee elämässään ja ammatinhankinnassaan askeleen eteenpäin.

sain opiskelumateriaalitkin vihdoin auki koneeltani käsin.. sitä ennen jo webmasterilta fiksulla tavalla anteeksipyytävän viestin.. nii sitä pittää! vika oli siellä päässä, olivat unohtaneet liittää minut siihen joukkoon, jolla on oikeus niihin tiedostoihin päästä. jo vain olisi asia koulutussihteeriltäkin hoitunut aikaa sitten jos olisi viitsinyt ottaa oikeaan paikkaan yhteyttä.

viikko on taas hurahtanut. kohta menen saunaan ja sitten katson Housen ja aloitan esikoisen villapaidan neulomisen. tässä ehdin vielä hetken kirjoittaa oppimispäiväkirjaa, jonka päätin aloittaa - nyt kun viimein sain ne matskutkin. ja aamulla pyykille, poika toi omat nyssäkkänsä joten pari kertaa pari koneellista on pyöritettävää. on onnenkantamoinen että talon pyykkitupa sijaitsee tämän talon alakerrassa, muutaman askeleen päässä kotoa.

harrastin kognitiivista dissosiaatiota (??? tai jotain sinne päin..) jos sattuisinkin saamaan SEN työpaikan, ei minun ehkä kannattaisi siihen lähteä.. en ole varma vielä mutta pelkään että sen viiden-kuuden kuukauden rupeaman jälkeen uudelleen työttömäksi jäätyäni laskettaisiin ansiopäivärahani uudelleen tämän viimeisimmän huomattavasti aiempaa vakituista työtäni alhaisemmen ansiotason mukaan.. ja se merkitsisi yli 10 euroa vähemmän päivälle..  pitää selvittää tarkkaan tämäkin asia.