auringon pehmentämänä ja vastentahtoisesti kaupunkiin palanneena ilmoitan että se oli just mitä pitikin, viikonloppu nimittäin. ja ilmojen haltija, kiitos kovasti, kaikki meni nappiin! veneeseen löytyi tappi ja itikansavut toimivat asiallisesti. nautin aamukahvia ulkopöydässä kahtena aamuna, molempina heräsin viiden pintaan... hmm.. sehän on pelkkää nautintoa luonnon äärellä. olin jo aamulenkillä seitsemän aikaan, siilien kanssa mentiin, ne on vaan vähän ujon puoleisia, juuri kun aloin päästä vauhdissa rinnalle, puikkasivatten metsään. itikoita oli, paljon, siellä metsän keskellä. en kokeillut lappalaisten konstia, siedätyshoitoa vaan juoksin pois.

voi voi, niin monenmoista sain taas kokea ja suurin osa jää kertomatta onneen liittyvistä syistä.. viittaan Eino Leinoon, riittäköön niin. No, sen verran että lauantaina kaupunkivisiitilläni hankkimani kaasugrilli on melkein käyttövalmis. Pientä säätöä vielä niin juhannuspihvit siinä kyllä jo paistelen itselleni. Väsääminen kesti kauan, eikä yhtään kirosanaa!

Ja rva Räkätin lapset ovat kuin ovatkin kilttejä ja vähä-äänisiä, eivät herättäneet minua aamulla, itse heräsin liian aikaisin. Rouvalla näyttää nyt olevan aika kiirettä, jälkikasvua näytti olevan ainakin kolme melkein äiteensä kokoista. Ja västäräkillä on myös perhettä, navetan seinänraossa, ilmankos se on tuossa pihallani keikutellut, pelkkää hämäystä, etten vaan lähtisi rapppusilta liikkumaan hänen pienokaisiaan kohti. Hirmu vilskettä on torpan pihapiirissä, on se hyvä että miulla on jo nuo pojat omissa leivissään enimmäkseen.. kovaa touhua näyttää olevan emoilla nykyään.

On sitten uitu oikeasti, eilen illallakin käväisin iltapesulla järvessä, pelkiltään. Onhan sitä saunasta käsin tullut uitua jo toukokuulla mutta ei tälleen, aidosti suoraan veteen. Tänään vesi oli jo tosi lämmintä. Ja tänään tuli hieman ahnehdittua aurinkoa, nyt vähän punottaa nahka. ugh!

Töihin ei lainkaan tahtoisi mennä, nyt on tosi tahmeeta lähtö. Mutta neljä päivää vaikka seisois päällään ennen lomaa. Melkein. Mieli on haikea, juhannuksesta tulee hiljainen - se ei sinänsä haittaa mutta toki, parempiakin vaihtoehtoja olisi olemassa. Jos.