ei mennyt läpi, ei läheskään.. volvo siis katsastuksesta... satuin vielä semmoseen aikaan, että jouduin odottelemaan toista tuntia. ja arvasinhan minä kun ikkunan takaa k-miehen touhuja seurasin että hylsy tulee, toivoin vain ettei kovin paha. mutta paha se oli.. etupalkki on ruostunut ihan paskaksi.. sitä sanaa k-mies ei käyttänyt mutta otti osaa suruuni, kertoi että on tyyppivika - tiedän sen kyllä, sillä heti ostettuani massautin auton pohjan siinä toivossa ettei ruoste pääsisi pesimään juur siihen palkkiin.. oli nähtävästi jo päässyt tai sitten jotain muuta on tapahtunut.. en tiedä, ei kiinnosta sillä korjaamiseen menisi liian paljon rahaa, enemmän kuin suhteessa -90 vm 440-volvon pörssihintaan on kohtuullista. M:n pihalla seisova lajitoveri, varaosa-automme ei ole sen kummempi siitä kohtaa..ruosteessa kun on yltympäriinsä.. joo no virtalukosta tuli noottia samoin käsi- ja normaalijarruista.. onneksi ei niitä lähdetty etukäteen korjaamaan, sillä auto joutaa nyt pee-aholle. suomeksi siis yritän myydä sen varaosasellaisena.. harmittaa ja surettaa, olen tykännyt tuosta kotterosta kovasti. tosin kuskin penkki on ollut hieman lytyssä sillä lailla vinosti että osa selkävaivoistani johtuu kaiketi myös siitä.. mutta muutenhan se olisi ihan menopeli vielä ollut minun ajollani vuosia... kone on kunnossa, eikä edes kovin ruosteessa mistään muualta.. voe voe voe..

pääni kävi kuin kalkulaattori ajaessani k-asemalta tukikohtaani mäen päälle. prkl.. tässä konkurssissa jokainen odottamaton rahanmeno on katastrofi.. ja minä tarvitsen autoa välttämättä ainakin niin kauan kunnes talo on vuokrattu ja uusi asunto K:sta saatu. Itse asiassa keksimme ratkaisun M:n kanssa ythä aikaa.. soitti näet mulle töistä tullessaan.. oli tuumannut tätätkin probleemaa kuten tapansa on, huolehtia kaikkien läheistensä autoista, etenkin niiden remonteista..  Äkkäsimme siis, että ukin esikoiselle antama -86 vuosimallin Maksalaatikko voitaisiin vielä kiepauttaa vastentahtoisen autonomistajan sijasta äidille, esikoinenhan ei kovin innokas ollut autoa vastaanottamaan.. ei ole oikein varaa maksella pitokuluja.. ja paperiasiatkin ovat hoitamatta... ehkäpä se olikin kohtalon johdatusta. soitin pojalle joka ihan ilomielin luopuu lahjoitusautostaan... huh.. ja  helpotus,  isäni on hoitanut kulkupeliään niin hyvin että sehän meni katsastuksesta keväällä läpi hyppien keikkuen. Onhan se vähän iso kooltaan ja ruokahalultaan mutta varma ja hyvät renkaatkin löytyy kesään ja talveen.

illalla nyhdin ne vähäiset porkkanani penkistä.. puoli sankollista raakana ja keitettynä sekä mössättynä pari pakastepussillista laatikkoainesta. kauniinkeltaista ja makeaa. tuli keitettyä liian kypsäksi kun ex-työtoveri soitti tapansamukaisen maratonpuhelun..

M rassasi omaa autoaan, siinäkin jäi jarruista katsastusleima kiinni.. ei saanut vielä kuntoon, on hankittava jarrukengät kuulemma.. vuoroaan odottelee tyttären Vento, nuorten holtittoman autonpidon seurauksena siitä meni kaiketi kannentiivisteet.. M on kuitenkin ensin tutkaillut termostaatin, joka vaihdettiin siinä toivossa että vika löytyisi mut ei.. nyt on vuorossa vesipumppu.. ja sitten lopuksi vasta käydään kannen kimppuun.. hommoo siis rittää.. 

Remonttimiehelle ja itsellekin lämmitettiin pihasauna ja katseltiin sinkkuäidille suluhasta.. voi voi voi... kyllä pitää olla vahva itsetunto kun lähtee moiseen julkiseen soidinmenoon mukaan.. etenkin niillä, jotka diskatuksi tulevat.. vai saako nekin rahaa? sinkkuäideillä ainakin näytti olevan uudet autot alla ja varmaankin talon puolesta puheet, meikit ja muut vermeet.. en ole katkera mutta kuitenkin.. jokainen leidi vaikutti ja näytti sellaiselta, että flaksi kävis ilman telkkarishowtakin.. oikein symppiksen tuntuisia naisia.. minä taidan vain olla vanhanaikainen ja kade.. no en ole. en todellakaan kestäisi tuollaista julkisuusrumbaa vaikka saisin kuinka rahaa ja tavaraa..mietiskelen vain sitä, että millä tavalla tv-julkisuus vääristää noiden ihmisten välille kenties syntyviä mahdollisesti syvällisiäkin suhteita.. toivotan onnea ja menestystä, pelkäänpä että turhan monta sekopäätä tuonkin touhun jälkiseurauksena jää julkisuuden reunamille roikkumaan..