ei tee sade hyvää meidän perunalle eikä varmaan tänä kesänä ole tehnyt sitä naapurin heinällekään.. on taas niitettävä potunvarret pois ja toivottava että edes osa perunoista on syötäviä. ilma on kosteaa, tihkutti sataakin tuossa vielä äsken kun kävin ylämökin takana tarkastelemassa vattumaastoa.. voi että siellä niitä on, tippumaisillaan, märkinä. nythän tuo vähän näyttää selkenevän sentään. totesin työhönlähtijälle aamulla jotta ei taida mennä putkeen päivän suunnitelmat ja sää.. pyykinpesu ja marjankerruu.

illalla tultiin kaupungista, asennettiin (eli hän asensi) taloltani tuotu pyykinpesukone paikoilleen, vaihdettiin vaatteet ja hurautettiin naapurin rantaan sorsametälle.. pari muuta metsämiestä oli paikalla ja vain yksi sai saalista, kun sorsa lensi ihan kohti kuulemma.. tuli kuville, muutoin kiersivät kaukaa, toisilla rannoilla tuntui olevan kovastikin ammuttavaa.. pauketta riitti iltahämäriin ja itikoita. olipas mukava tulla kotiin ja päästä heti ajastettuun saunanlämpöön.

poika viestitteli Treelta jotta digiboxi ei rupee pelittämään.. siis minulle teknisesti täysin tumpelolle, mutta äiti on äiti on äiti.. hoitaa kaiken, senkin mitä ei osaa. olisi sittenkin pitänyt antaa hälle se toinen boxi.. joopa joo, jos nyt malttaa oottaa niin voin sen ensi viikolla pistää postiin.

päätä särkee hiukkasen taas niinkuin monena aamuna viime aikoina. yksi asia töihinpääsyssä on ainakin hyvä, saan palkkaa, en paljoa mutta riittävästi jotta voin vihdoikin hankkia uudet silmälasit. vaikka osamaksulla jos ei muuten. työttömänä ei sellaisiin kontrahteihin ole mahdollisuutta, on toisen luokan kansalainen, epäluotettava.. muistan aikoinaan 90-luvun alussa kun aloittelin yhtä uutta elämää uudella paikkakunnalla ja menin pankkin avaamaan tiliä, halusin saada ns normaalin pankkikortin. ei annettu koska olin työtön. vain automaattikortti oli mahdollista saada. miten lienee nykyään, tuskin paremmin.

en oikeastaan kaipaa mitään, mitä minulla ei jo olisi.. paitsi hieman enemmän terveyttä. on läheisiä, on tekemistä, on kohta oikeaa työtäkin. on tulevaisuuden näkymiä, haastetta ja mielekkyyttä. ihminen on onnellinen silloin. minä olen.