laulettiin radiossa, enkä minäkään... kuvittelin että ne pari lasillista punaviiniä ruuan kanssa antaisivat unen, mitä vielä!

tänään yhteisömme joulujuhla ja lounas... tuntuu kummalliselta, ensimmäinen kokonainen vuoteni näiden ihmisten kanssa, kovin monenlaisia hetkiä olemme vuoden mittaan viettäneet, lukuisia antoisia keskusteluja käyneet, itkeneet ja nauraneet.. kaikkein eniten toivon, että jokaisella on ollut joku, jolle on voinut olla ihminen, iloineen ja suruineen.. että talomme olisi ollut paikka, jonne on voinut tulla silloinkin kun maailma, elämä tai mikä tahansa on mättänyt..

olen onnellinen ihminen, saan tehdä työtä jossa voin toteuttaa elämänarvojani ja hyödyntää ammatillista osaamistani, ihmisten hyväksi. en enää voisi kuvitella tekeväni mitään muuta... vaikka usein olen aivan uuvuksissa ja neuvoton, murehdin ja huolehdin niin, etten saa nukuttua.. mutta yhtenäkään aamuna en ole ajatellut, ettenkö haluaisi mennä töihin.. siinä on minulle riittävä mittari.. rakastan ihmisiä, kaikkein eniten niitä, joita yhteiskuntamme hyljeksii ja jotka se unohtaa... vain jouluna lehteen halutaan se hyväntekeväisyyskirjoitus.. köyhyydestä, työttömistä, yksinäisistä ihmisistä... no, hyvä että edes jouluna. minulla on myös toinen mittari... ihmisen todellinen inhimillisyys mitataan silloin kun vuosia ryypännyt, pahallehaiseva juoppo kyynelehtii  koko elämänsä surua ja tuskaa  edessäsi, jos kykenet halaamaan, sanomaan ystävällisen sanan.. olet inhimillinen, myötätuntoon kykenevä ihminen.. kuten se toinenkin, halattava.

minua on houkuteltu politiikkaan, en lähde.. olen vastannut, että sitten lähden kun yksikin puolue ryhtyy tekemään jotakin yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevien aseman parantamiseksi.. puheitahan onkin aina riittänyt, vaalien alla.. ja joulun.  kun suuriin asioihin ei voi vaikuttaa, teemme mieluimmin pieniä ihmisten asioita joka päivä.. kuuntelemme, annamme työtä, koulutusta, yhteisön jossa voi jakaa kokemuksiaan toisten kanssa, uskoa ja toivoa, mahdollisuuksia kasvuun ja elämänhallintaan...

hyvää joulua vaan kaikille!