saakeli että jaksaa olla vetistä keliä.. tökkii vaikka huolen aihe on maailman toivottomine, ei voi vaikuttaa millään! perjantaissa ollaan taas, kyllä aika kuluu sukkelaan. eilinen päivä meni melkein koneella istuessa, kirjoittelin lehteen tulevia ja muita akuutteja, sukkuloin aiheesta ja touhusta toiseen entisellä sekopäisellä tyylilläni kevyesti.. ja sain hoidettua monta asiaa hollilleen. ja pestyä kolme koneellista pyykkiä, poimittua reilun litran vattuja.. mutta kaalilaatikkoa en ehtinyt tehdä kun työssäkävijä yllättäen tulikin aikaisin.

impulssin saatuani tein ruuan ripeästi ja sillä aikaa kun kualjlouta kypsyi uunissa, tehtiin peräkärryyn puukuorma.. siis pilkekoneella suoraan kuljetukseen. hieman piti tuumata, mistä löydetään kuivia pilkottavia mutta sentään löytyi rankoja ja metrisiä halkoja joista pienittiin saunapuiksi sopivia tädille jonka "tilausta" ei voinut olla vastaanottamatta. on ollut sen verran hötäkkä tämä kesä mummon touhuissa jotta puidenteko on jäänyt toiselle sijalle.. no joo, ehkä aikaakin olisi ollut mutta.. ei jaksatusta. nyt on kyllä tehtävä omaankin käyttöön talven varalle puita sillä siskon porukka teki ison loven liiterin varantoon. minä en olisi antanut (itsekäs paskiainen kun olen) mutta M sanoi jotta ottakaa vaan. se määrä mitä sinne jäi, riittää nipin napin talven yli mutta nyt pitää tehdä kuivamaan seuraavaan talvikauteen ja ensi kesän saunapuut pikkuliiteriin.

totesin illalla M:lle urakan jälkeen, että eihän siinä kauan mennyt.. tiedän että hänelle on raskaan työpäivän jälkeen aika nihkeätä ruveta puunsahhuuseen tai oikeastaan mihinkään.. me olemme kyllä oikeastaan hyvä työpari, tiedän että hän arvostaa sitä, että tartun hommiin enkä kaihda fyysisiä ponnistuksia enkä koneita, joihin minun voimani riittävät. lämmitettiin pihasauna ja pestiin työhiet pois.. kylläpä kaalilaatikko maistui yöpalanakin.

soittelin esikoiselle kysyäkseni miten reissu meni ja saiko töitä. hyvin ja ei saanut.. aikoo tänään vielä soitella muutamiin paikkoihin. toivonpa kovin että onnistaa. asuntoonsa on tulossa iso remontti, hometta seinissä. se tarkoittaa käytännössä sitä, että on saatava uusi asunto tai ainakin tilapäinen remontin ajaksi. kyllä äidin neuvot olivat taas tarpeen.. ja rahalähetys. finanssit oli reissun jälkeen siinä pisteessä ettei ollut senttiäkään taskussa eikä sitä vähää pankissa... hmm..no, surkuhupaisinta oli se että kun ei ole pojalla rahaa, ei voi käydä kirjastossa tulostamassa nettipankista tiliotetta soskuun, joka sitä tukipäätöstä varten tarvitsee. anna mun kaikki kestää! mie sanoin että marssi sinne soskuun ja sano että voinko tulostaa teidän koneella kun ei ole rahaa tehdä sitä muualla.. ja oikeasti, pitäisi nyt sentään johonkin purkin pohjaan kerätä kolikoita pahan päivän varalle ettei jää tuollaiseen loukkuun. oi noita nuoria.. tulevien aikojen suunnittelu ei ole vahvuuslaji minun poijallani. muutoin hän on kyllä maailman fiksuin.. :)