Odd habits - omituiset tavat

"Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

saamani haaste tuntuu ihan kivalta, mutta vaikeinta löytää ne viisi ihmistä joille tämän sitten heitän.. no, kaipa jotain keksin..

Minä en mieti mikä on omituinen.. kuin olisi laatimassa esseevastausta johonkin tenttikysymykseen.. määrittele ensin käsite jne.. No olkoot minun omituiseni sitten ihan omaa luokkaansa, eli en pohdi sitä yhtään.

ensmäinen mieleeni tullut omituisuus on pyjamapäivä, maailman nautinnoista suurin ja kaunein.. eli mitä todennäköisimmin vapaapäivä, pyhä tahi muu, jolloin ei ole velvoitteita (vielä paremmalta tosin tuntuisi jos velvoitteita olisikin ja voisi ne hyvällä omalla tunnolla unohtaa) eikä ulkona vallitseva ilmantila houkuta vaikkapa aurinkoon. pyjamapäivänä ei petata petiä eikä laiteta normaalivaatetta päälle vaan ollaan koko valveillaoloaika pyjamassa ja villasukissa sekä nautiskellaan häpeämättömästi.. hipsutellaan eri huoneissa, käydään jääkaapista suoraan särpimässä jotain evästä ja kohautetaan olkia tiskivuoren, yli pursuavan likapyykkikorin, villakoiralaumojen ja lehtikasojen kohdilla.. kaikki aika käytetään itsen hemmotteluun laiskotelemalla, katselemalla tv:n typerintä tarjontaa, ehkä kirjoittelemalla ja lukemalla.. mutta yhtään järkiperäistä ajatusta ei puserreta eikä soitella puhelimella eikä muutenkaan haluta olla osa sivilisaatiota..

omituisuus nro 2 on joidenkin älyttömien tavaroiden säilyttäminen muutosta toiseen. tämä on taas edessäni kun muutto tapahtuu viikon sisällä.. on mm ihan tyhmännäköinen kuivakukka-asetelma, josta suurin osa on jo karissut matkan varrelle..tuossa se taas houkuttelevasti törröttää ja vaatii päästä mukaan muuttokuormaan. toinen ns. esine on ilmeisesti ikivanhan jäätuuran puinen varsi, joka on sinänsä ihan kaunis, se oli löytynyt vedestä missä lie lionnut ja aalloissa hioutunut vuosia.. se on ihan kaunis puukepakko mutta mitään virkaa sillä ei huushollissani ole ollut.. varastossa se nytkin rojottaa. ja lähtee ilman muuta mukaan kuormaan, tarkasti. yksi on joukosta poissa.. ex-anopin nypläämä, eli siis ristipistoina tekemä taulu, joka oli ihan hirveä... enkä voinut sitä ikinä seinälleni pistää paitsi silloin kun tiesin anopin olevan tulossa käymään, jolloin äkkiä vaihdoin jonkin oikean taulun siihen hirvitykseen. sille ristipistotaululle kävi köpelösti kun säilöin sen ulkovarastoon ja se kostui ja kehykset rapistuivat ja kosteus sotki kankaan värit.. ja voi voi voi.. se meni ihan pilalle ja piti heittää roskiin.

kolmas mieleeni nouseva omituisuus on I chingin hyödyntäminen kinkkisissä elämäntilanteissa. miten kolmea kolikkoa heittelemällä muka voisi löytyä sellaista elämänviisautta, jolla voi ratkaista sielua raatelevan hengen asian kirjan kohdasta 25.. kohtuullisuus.. tai 46 mielenrauha.. No, sepä se.. omituista mutta totta, joka kerta olen rauhoittunut ja löytänyt valoa tunnelin päästä.. Kantsii kokeilla. Ja rakas ystäväni Anne, palautan kirjasi ihan varmasti jonakin päivänä...

neljäs omituisuus on ylipäänsä se, että olen säilyttänyt optimismini kaikesta huolimatta, sekä lapsenuskoni ihmisen hyvyyteen ja naiviuteni sydämenasioissa... että en koskaan ikinä muutu enkä opi enkä tule kyyniseksi ja kylmäksi.. vaan että aina ja ikuisesti uskon rakkauteen, vilpittömästi, itsepintaisesti ja lohduttomasti. se on kuin voikukka joka puskee asfaltin läpi.

viides omituisuus olkoot materiaalinen.. olen säilyttänyt kaikki kuitit ja tiliotteet lukuisten vuosien ajalta.. olen kyllä entiseltä ammatiltani kirjanpitäjä että sillähän sen voisi poisselittää mutta.. kun jo ajat sitten pelkkä tiliote on riittänyt mikäli on ollut tarvetta todistaa jokin rahasiirto tms, ei ole mitään järjellistä syytä kerätä lippuja ja lappuja laatikot täyteen.. minun tuleva muuttoni on kyllä vedenjakaja.. nyt aion päästä tästä omituisuudesta ja hävittää kaikki joutavat paperisilput.. ihan varmasti... ainakin  vanhemmat...

odd habit number six... aion sitten tehdä satunnaisotannan ja heitellä haastetta joillekin bloggaajille ihan summassa.. joten linkkejä ei vielä ole, ehkä myöhemmin tulee kunhan kerkiän..