sanoi joku vanhempi sukulaismies aikoinaan.. liekö tämäkin jokin vanhenemisefekti, että löytyy joka kohtaan jokin sopiva vanha sanonta..

jäiden poltteleminen saattaisi tuntua juuri sellaiselta kuin minusta nyt.. olen pakottanut itseni katsomaan peiliin... ihan turhaa on yrittää vähätellä, katsella seiniin kun totuus on siinä, ihan silmiesi edessä... olet tyttö rukka taas kerran menossa kohti tuhon teitä... niitä ehkä kovin tuttuja ennestään, mutta huonoja, ylen huonoja polkuja meinaat lähteä tallaamaan... kannattaisi nyt kyllä vähän miettiä, mitä olet tekemässä... koitapas vähän kurkotella päätäsi ja hahmottaa mitä siellä polun varrella näkkyy... niin niin... ei hyvää.. ei todellakaan mitään mieltä ylentävää...

kyllä, onhan siinä heti alussa se ihana lampi ja lämmin mökki lampaantaljoineen.. ja takkatulen loisteessa voisit siinä unelmassasi kieriskellä..hehkua.. mutta vain öisin, muista se.. pimmeessä ja piilossa öiseen aikaan kun sudet ulvovat ikäväänsä saloilla ja pöllöt oksillaan myyriä vaanivat.. silloin saalistavat vain pedot.. muistapa se tyttöseni...  niin viiltävän ihanaa ja suloista on tuntea iho, sydämensykkeet, kuiskaukset... elää ohikiitävässä hetkessä iäisyys..

mutta tulet sammuvat, viileys hiipii huoneisiin, on aika nousta ja lähteä.. kaupunkien valot kutsuu tuolla... on taloja, huoneita, ihmisiä jotka on sinetöity suhteisiin, on sukupolvien ketjuja, vanhoja rakennuksia, ihmisiä, työtä ja toimeentuloa.. on pakkoja, on velvollisuuksia ja vastuuta. amen.

vähissä vaatteissasi sinä palellut tyttö rukka sinne raihnaiseen mökkiisi.. sillä sellaiseksi se päivänvalossa aamutuimaan paljastuu, puut on loppu ja kirves ruosteessa...  on lähdettävä taas... se harsomekko ei kauheesti lämmitä kun syysmyrsky riepottaa ja räntää vihmoo.. mutta mentävähän sinun on tyttö rukka, eteenpäin... on hoidettava kaikki tarpeelliset asiat, muistettava mitä varten täällä ollaan ja eletään.. ehkäpä vielä opit joskus jotain enemmän.. että et luottaisi siihen että intuitiosi oikeasta toteutuu, ihminen.. mies.. voi olla juuri se oikea, hänen sielunsa ja ruumiinsa ainoa oikea on.. mutta sinä tyttösein et.