1600461.jpg

 

sitä on taas hurahdettu kesäkukkiin.. laitoin kaupungissa parvekkeelle ruukkuihin kukat, sekä vähän muitakin.. ristikot on vielä asentamatta... josko pyhän seutuna sitten. poissaollessani olin menettänyt muutaman taimen mutta jäihän noita vielä istutettavaksikin, orvokkeja ja jotain kakkaraa. onneksi on altakastelevia edes pari ruukkua muuten menisi koko investointi harakoille..

1600459.jpg

 

tulin takaisin maalle ja toin tietysti tännekin kukkasia, joita illalla ennen saunaa istutin ruukkuihin, kovin vähäisiltä näyttävät isossa pihapiirissä.. vähän piristystä kumminkin ja kastelemista, nyppimistä jne.. jos perennapenkit jonain päivänä saisi kuntoon, niin ei tarviis niin paljon kesäkukkia laitellakaan. mutta kun ovat vuosia olleet hoitamatta, niin tekemistä on. enkä ole aiemmin oikein uskaltanut ryhtyä kovin touhuamaan, vanhuksen kunnioitusta..

M oli eilen ollut kuntoutuskokouksessa, onneksi hoitohenkilöstö on vihdoin yhtä mieltä siitä, että hoitopaikka tarvitaan. Yksi palveluasunto kirkolla kuului olevan mutta siinä on jotain setvimistä, jotta saako sen. Joka tapauksessa suunta on se, ei missään nimessä kotihoitoon. Tarvitsee päivittäistä apua lääkkeiden otossa, ruokailussa ym. On se jännä miten hoitajat määrittelevät ihmisen toimintakyvyn pitkälti fyysisen liikkumiskyvyn perusteella. Mummelihan liikkuu hyvin näppärästi rollaattorilla, ei siinä mitään. Mutta kun ei pää ja puhe pelaa, ei se paljon auta.. päinvastoin, tiedä mitä keksisi jos yksin joutuisi olemaan.

Jaahas, siivouspäivä.. kannattaa hoitaa aamusta niin pääsee pihalle loppupäiväksi..