eipä taida omega3 tällä kertaa auttaa, väsyttää, väsyttää, väsyttää.. eilen sentään vasta luennolla käynnin jälkeen vaivuin sohvanirvanaan. olikin ihan virkistävä kokemus se, opintojen aloitus. sali oli täynnä porukkaa monesta eri oppiaineesta ynnä meitäkin, avoimen kautta osallistuvia. ikähaarukka elämänkaaren mittainen, sillä eräs tuore äiti oli ottanut vauvansa mukaan.. mikä ei minun ja varmaan monen muunkaan mielestä ollut oikein viisas ratkaisu. lapsihan alkoi kohta kitistä ja lopulta huutaa täysillä.. ja kymmenien ihmisten mahdollisuus kuulla luennoitsijaa oli todella vaikeaa.. en tiedä, ei pitäisi olla suvaitsematon ja nipottaja mutta.. ei tuo äiti nyt oikein osannut ajatella ensinnäkään lapsensa parasta eikä myöskään meidän muiden. onneksi hän ymmärsi poistua paikalta tauon aikana. ymmärrän kyllä, että ajatus oli varmaan olla mukana tärkeällä eka luennolla mutta silti..eikö todella löytynyt lapsenvahtia pariksi tunniksi?? no joo.. joka tapauksessa sain juuri sitä mitä toivoin, piristysruiskeen, joka toivoakseni johtaa tuloksiin.. vierustoveriksi sattui ikätoveri, puhelias ja reipas aikuisopiskelija joka tekee ko. aineesta tutkintoa.

poikakin oli toissapäivänä käynyt iltalukion infossa ja tehnyt jo lukujärjestyksensä, ihan innostuneelta vaikutti. tulee tänään syömään, joten on lähdettävä käymään kaupassa, samalla saan happea ja liikuntaa.. hirveäksi syömiseksi ja makkoomiseksi on elämä mennyt. hävettää ihan. jos joulu meni kohtuullisesti, jälkiseuraukset on katastrofaaliset.. housut ahdistaa, jopa ne, jotka olivat pitkän aikaa komeron perukoilla kun olivat ihan liian suuret.. hyi!!

aamuteeveen anti tänään, ei ihme, että jopa ylen uutiset ovat olleet hampaattomia mm Irakin tilanteesta uutisoidessaan.. saavat kuulemma tietonsa amerikkalaisen uutistoimiston kautta.. että se siitä. aamuohjelmassa haastateltu suomalaissyntyinen irakissa asuva nainen kertoi myös, että Irakissa on hyväksytty laki, jonka perusteella mikä tahansa maakunta voi tehdä oman öljybisneksensä ja alkaa myydä öljyä ulkomaille... ja että nykyisin öljytuotannossa ja teollisuudessa ei enää ole irakilaisia työntekijöitä, vaan ne roudataan muualta, halvemmalla ilmeisesti.. eli vanha totuus pätee, irakissa ei todellakaan ole meneillään usalaisten organisoima demokratiaprojekti vaan taloudellisten intressien ohjaama öljyvarojen kaappaus.. imperialismi elää ja voi hyvin!