Optimismia, jaksamista ja iloa saa mielestä tänä aamuna etsiä.. kuudelta ensimmäiset aamukahvit. En ole tottunut postiluukun kolahdukseen, aamulehti herätti ensin ja toisilta torkuilta ns päiväposti yhdeksän aikaan. Asunto on kuin pommin jäljiltä, matkalaukkuja ja nyssäköitä joka puolella, vuode sijaamatta, tiskit tiskaamatta ja vanhenevan naisen silmät turvoksissa eilisen pizzaherkuttelun jälkeen... Ja muutenkin, olen elänyt kuin porsas, syönyt, juonut ja häpeämättömästi laiminlyönyt kaikki terveelliset elintavat. Niinkuin lomalla pitääkin. Olen siis nauttinut elämästä enkä kadu juurikaan, paitsi sitä että tulen olemaan lukuisissa valokuvissa inhottavan läski.. mut kun kaikkea ei voi saada niiin tähän tässä nyt on tyydyttävä. Toivoin pystyväni laihtumaan ne maagiset viisi kiloa mutta onpi tainnut käydä toisin päin. Ja sillä ei ole mitään väliä.

On lähdettävä hoitelemaan asioita, haettava mekko korjuuksilta, käytävä emännän kanssa vielä kerran tarjoilut läpi, hankittava kameraan lisämuistia...niin ja jokin vaatekappale mahdollista illan viileyttä varten hartioille, huivi, shaali tai joku semmonen.. ei mummomalli!
131742.jpg
Pitää todeta tässä vaiheessa kesää, että taas ne jäi kokematta.. siis kesäteatteri ynnä muut kulttuuririennot. Taidanpa päättää nyt ja tässä että ensi kesänä en edes suunnittele semmosia sillä näytän tekevän mieluimmin jotain muuta lomallani. Siis tarkemmin ajateltuna, olen mieluiten tekemättä juuri mitään.. vain mato-onginta, vähäinen matonpesu, marjojen poiminta ja syönti, oleilu miellyttävien ihmisten kanssa ja elämän ihmettely saavat minuun eloa ja iloa. Siis sitä sitten vastedes.

Torpallakin pitää käydä tänään, ehkä olen yötäkin... Onneksi kukkia on käyty kastelemassa sillä välin kun torpan tyttö reissusi Suomen suvessa.
Olen minä onnellinen ihminen, vielä saan kokea uusia ja ihmeellisiä asioita, oppia tuntemaan uusia ihmisiä ja eläinystäviäkin... yksi sellainen osoitti vilpitöntä välittämistään nuolemalla ja näykkimällä sormiani, työntämällä kuononsa ihan kiinni nenääni ja kehräämällä sylissäni kuin pieni koneisto.. hellyttävä, vanhaherra Santtu vei sydämeni kertaheitolla.. Hän myös pyydysti pari myyrää ja kävi maukumalla kertomassa, että tulkaapas katsomaan saalistani.