845164.jpg
tästä talosta... sain eilen talooni vuokralaiset; ihanan nuorenparin, joille on tulossa alkuvuodesta vauva.. niin vilpittömiä, innostuneita ja luotettavan oloisia. kun mies soitti ja kertoi tilanteistaan, ajattelin että ei tule kauppoja, kunhan nyt käyvät katsomassa... mutta kun siinä varmistui taloudelliset asiat ja mies oli vielä innostunut tekemään hommiakin niin varmistuin että kyllä, näille minä tämän kotini vuokraan. pyysin toki yhden yön miettimisaikaa, sillä se on osoittautunut hyväksi konstiksi minulle, joka olen aika intuitiivinen ja äkkiottoinen ratkaisuissani. eipä yön aikana päätös muuttunut, joten voin sanoa kun päivällä soittavat että OK, ryhdytään tekemään papereita.. huojennus on suuri, nyt tiedän että selviän lainanhoidosta vuoden eteenpäin.. määräaikainen sopimus tehdään sillä koskaan ei voi tietää mitä vuoden aikana tapahtuu. toki jos kaikki menee hyvin, jatkamme sopimusta.

nyt iskee sitten paniikki omien kamojen kanssa. soittelin todennäköisimpään vuokrataloyhtiöön perjantaina ja tuttu ihminen siellä pahoitteli etten soittanut aiemmin, juuri nyt ei ollut mitään tarjolla.. mutta tuon kyseisen ihmisen tuntien, piankin on. jos en saa asuntoa lokakuun alusta, vuokraan varaston ja osan saan ja voin jättää tännekin varastoon. ja kaiken minkä voin lahjoitan pois tai hävitän. nyt lähtee kaikki joutava irtoamaan minusta.. toivottavasti todellakin kaikki..

tulimme eilen poikien kanssa maalaamaan ja kun ajoimme pihaan, näin, että raksamies on vienyt kaikki telineet pois... olin aivan raivona, olin nimenomaan pyytänyt että ei veisi niitä ennen kuun puoliväliä, johon mennessä olin suunnitellut saavamme hommat tehtyä. ei tietenkään vastannut puhelimeen kun soitin, jätin vastaajaansa tulikivenkatkuisen viestin.. mm että saa kyllä odotella viimeistä urakkaerää nyt pitkään kun tällä tavalla aiheutti minulle turhia vaikeuksia.. nyt emme siis saa maalattua räystäitä.. pojat virittivät vanhasta kaapista jonkinmoisen tellingin mutta sillä ei yllä kuin seinät sutia.. jotenkuten. päätyriman oli herra urakoitsija käynyt laittamassa, senkin maalaamattomana vaikka nimenomana pyysin että ei laittaisi ennenkuin saan maalattua sen maanpinnalla, mikä on huomattavasti helpompaa kuin keikkua katon rajassa.. pesuhuoneen sekoittajaa ei ollut saanut korjattua.. siinä kun sattui olemaan kylmä ja kuuma vesi väärinpäin.. oli vain ottanut hanasta pois sen sinipuna-merkin... hehehh.. kyllä vähän naurattikin. siitä en luovuta, se on korjattava... se vaatii toimenpiteita jakotukilla - tietää M joka sen voisi hoitaa jos hinnasta sovitaan..

ilmojen haltija ei meitä suosinut taaskaan, vaikka ei pitänyt sataa, satoi kuitenkin.. koko illan joten maalaaminen jäi vähiin.. tosin uusi vuokralainen pelasti meidät ulkorakennuksen maalaukselta.. joka sekin alkaa olla aika lailla kiireellinen asia.. toivon mukaan tulee riittävän poutaista säätä vielä. joka tapauksessa vuokramies on valmis tekemään hommia, jotka hyvitän sitten tulevissa vuokrissa vähin erin.. on hoidettava siis paperiasioita, soitettava valvojalle, varmistettava veroasiat, käytävä pankissa avaamassa eri tili vuokratuotoille ja siirrettävä lainaveloitus lähtemään sieltä jne.. tänään käymme mummon ja ukin luona poikien kanssa visiitillä, hoidetaan samalla auton paperit kuntoon. juniorille ehdottelin että kyselisi isältään joka on hitsaaja ammatiltaan.. josko kykenisi laittamaan volvon etupalkin kuntoon.. voisin antaa auton sitten juniorille, vielä jäisi häneltä se escortti jos esikoinen tarvitsee jotain kulkupeliä.. ja sovimme kyllä ukin autostakin niin että se on ikäänkuin yhteinen esikoisen kanssa.. saa lainaan niin paljon kun tahtoo kunhan minä olen asettunut K.oon.

muutoin mieleni on hieman murheellinen, on ollut kränää joutavista asioista.. jokaisella meillä kaiketi on huonoja päiviä ja aikoja.. mutta kukin omalla tavallaan niitä sitten purkaa.. lähdin jo perjantaina maalta K:oon.. menin A:n luo.. joka oli kovasti uloslähtötuulella.. kun minä en ollut lainkaan vaan suunnattoman väsynyt, jäin lapsenlikaksi ja annoin ystävälleni vapaaillan. enpä muutenkaan olisi lähtenyt pippaloimaan, aamulla piti hypätä rattiin joka ei olisi onnistunut pitkään valvotun kostean illan jälkeen. sitäpaitsi mikään vähänkään alkoholipitoinen ei minulle nyt maistu.. mikä sekin on ihan hyvä.

on siis yksi iso huoli vähemmän, tänään jatketaan urakointia ja toivotaan että tuo hemmetin sade loppuu.. aion jäädä tänne ainakin huomiseen saakka, pojat menkööt volvolla k:n kaupunkiin, josta esikoisella on bussilippu kotikaupunkiinsa keskisuomeen. minun on huomenna saatava hoidettua turvajutut ja räystäskourut jostain.. ja hommattava laatikoita.. tulevan viikonvaihteenhan olen täällä niiden talkoiden vuoksi, joten jää harkintaan lähdenkö mihinkään koko viikolla.. riippuu ja roikkuu asioista..