maakunta ja murrealue on vaihtunut taas, eilen ajeltiin maalaustyömaalta takaisin, poika jätettiin pyykkikasseineen kaupunkiin (pesimme jätesäkillisen vuatetta maalauksen lomassa..) haettiin tytär ja pikkuinen kyytiin hakemaan minun autoani lainaan täksi viikoksi. olipas mukava nähdä pikkusta tyttöä, hupatti koko matkan omiaan turvaistuimessaan ja isomummon tuvassa oli joutua kissan kanssa heikoille, niin on reippaat otteet kissan"silittäjällä". tänään menee eka kerran päiväkotiin minun vanhan ystäväni ja naapurini hoitoon, siis hyvään ja turvalliseen. tyttären autosta hajosi joku lämmityslaitteen systeemi lauantaina, oli ollut huoltoasemalla kun se tapahtui.. onneksi, ja onneksi ei esim keskellä korpea yöllä tullessaan viemästä vävyä armeijaan...

minulla on fiksu poika, ahkerakin kun sille päälle sattuu.. ja komeakin se on, pitkä ja hoikka ja vaalea - täysin päinvastoin kuin äitinsä.. :) M:kin sanoi, että se on ihan mukava tyyppi.. sekin tuntui hyvältä. ja kyllähän molemmat pojat tulevat ihan hyvin juttuun M:n kanssa ja yleensä ihmisten kanssa.. vaikka muistankin juniorin rippipyhän aattona kun veljekset kauhistelivat, miten paljon vieraita ihmisiä on tulossa.. ilmoittivat minulle, että ovat äidistään huolimatta täysin epäsosiaalisia ja aikovat boikotoida kaikkea lässynlässyä.. jota sukulaistädit ja sedät yleensä harrastavat.. en muista miten kävi.

sain kantapään kautta ja hyvin paljon verbaalisestikin maalausoppia.. moitteita siitä, että tuhrasin punaisella valkoisten ikkunalautojen reunoja.. vaikka siitä oli kuulemma ollut monta kertaa puhetta.. no joo joo, lopulta päätettiin, että perfektionisti MM-M tekee tarkat kohdat ja minä vaan suurpiirteisenä isojen linjojen harrastajana vetelen pitkiä suoria vetoja umpiseiniin.. poika keikkui katon rajassa, pohjamaalasi räystäslaudat ja rimat sekä punamaalasi päätykolmiot korkeimmilta kohdiltaan. talon etukuisti ja julkisivu ovat nyt sitten asianmukaisesti ja erittäin tarkasti maalatut, sivuseinillä on pensselinjälkiä ja epätasaisuutta.. mikä on keskimäärin erittäin hyvin. tulee kaunis talo! jätettiin takakuistin seinä maalaamatta keskeneräisen kuistin ja ajanpuutteen takia. ikkunoiden puitteet myös on vielä maalattava sekä räystäslautoihin varsinainen maali. päätin sitten kuitenkin, että raksamiehen poisjättämät räystäiden alalaudoitukset laitetaan, ehdottomasti valmiiksi maalattuina kunhan keritään.. ulkolamppujen paikkojen vaihto jäi myös M:ltä tekemättä, ei sitä yksi mies kaikkea millään kerkii.. siis hommaa on vielä monelle reissulle. olisi tehnyt mieli jäädä tekemään töitä mutta  yksin siitä ei oikein tulisi mitään... ainakaan maalauksesta.

tänään toisen kerran hierontaa.. selkä on jäykkä ja kivulias siis oikein hyvä jotta on. en ottanut sirdaludia viime yöksi.. minusta tuntuu että se tekee minut liian rauhalliseksi.. vie tietyn tärkeän aistillisen kokemuksenkin ilon... minkähän kokoinen kasa tänä ja viime vuonna popsimistani pillereistä syntyisi.. aion päästä eroon näistä kemiallisista aineista kehossani, ainaskin kipulääkkeistä ja relaksanteista..

illalla satoi täälläkin ja yöllä kuului kaukaista ukkosen kuminaa... aamu on siis vieläkin kosteampi kuin tavallisesti.. tänään oli tarkoitus kerätä mustia viinimarjoja ja vaihteeksi keitellä mehua.. ehkä se onnistuukin, aurinko näyttää virittäytyvän taivaalle, luvattu on taas asteita reilusti yli kahdenkymmenen. minun tekisi mieli sieni- ja mustikkametsään.. pojan kanssa käytiin pikaisesti kiertelemässä taloni takaisessa metsikössä tatteja etsimässä, ei ollut yhtäkään.. haperoita kyllä ja mustikoitakin oisi ollut.. voe voe..