ajoin ilman selkäkipuja back to hillside.. kävin hierojalla ja pääsin siivoamaan kanttarelleja, joita vävy oli kerännyt ison pussillisen metsäreissullaan löytämästä paikasta, ja ihan läheltä.. suppilovahveroitakin oli jossain nähnyt. jos niitä prkl hirvikärpäsiä ei olisi niin siivottomasti, olisin jo metsässä...

kyllä meidän työttömyyskassa sitten on hyvä, napsautin pyhänä hakemuksen netin kautta menemään, eilen aamukahvilla istuissani piippasi tekstiviesti ja ilmoitti että Riirii, seuraava ansiopäivärahasi on tililläsi 13.9. olen kyllä etuoikeutetussa asemassa kun on kone ja netti.. tosin onhan niitä kirjastoissa ja erilaisissa järjestöjen ylläpitämissä asukastiloissakin jotta koneettomatkin voivat kyllä järjestelmää ainakin pienellä liikkumisen vaivalla  hyödyntää.

kävin tilaamassa räystäskourut, tikkaat ynnä muut vermeet ja haukoin henkeäni hinnan kuullessani... kuvittelin pääseväni satasilla, mutta ei, lysti maksaa melkein kaksi tonnia asennettuna.. piharakennus kun on melkein  yhtä iso kuin talokin, putkea menee sinnekin lajinsa. mut ei se auta, pakko ne on laittaa.. sain sovittua maksuaikataulun siten, että nyt on veronpalautuksellakin osoitteensa.. olin kyllä kuvitellut matkustavani jonnekin sillä ns  ylimääräisellä rahalla.. harmittaa se!

perunat saatiin nostettua, oli just sopivasti sen verran poutaa sadekuurojen välissä. pari laatikollista ja vähän päälle. nyt pelto pitää ajaa moneen kertaan piikkiäkeellä jotta saadaan juolavehnä mahdollisimman hyvin pois.. ehkä ensi kesänä ei tarvii heinän kanssa niin kovasti tapella.

olivat saaneet viikonvaihteessa 3 jänistä, M oli ne nylkenyt ja laittanut likoon alasaunalle.. ne piti miesten myöhään illalla autoremontista selvittyään vielä käsitellä, osa pakkaseen osa pantiin yöksi leivinuuniin paistiksi..jotenkin tuntui siltä, että yhtenä iltana tapahtui paljon enemmän kuin välillä viikkoihin... olin kyllä päivällä tultuani aika kiukkuinen nähdessäni tuvan sekasotkun.. hierojalla rauhoituttuani ja kohdatessani takaisin tultua pikku-ipanan äiteineen siivosin sotkut kuitenkin, hetkessä.. ilman katkeruutta ja velvollisuutta. iltaruuan jälkeen pyysin ystävällisesti väkeä pistämään astiansa koneeseen.. no ne laitettiin mutta vielä jäi pöytä korjaamatta..  nops, pieni pala kerrallaan.. meillä ihmisillä kun tahtoo olla erilainen käsitys siisteydestä ja sen tarpeellisuudesta.. minä en sielä jatkuvaa epäjärjestystä, en voi elää jos tiskipöydällä on röykkiö likaisia astioita, leivät ja voit pöydässä, vaatteita  hujan hajan pitkin tuoleja ja lattioita... yhh.... en ole siivousintoilija vaan perusjärjestyksen kannattaja, kun tavarat laittaa paikoilleen, korjaa ruokailun jälkeen astiat ja ruuat pois, on paljon mukavampi sitten istua ja olla tekemättä mitään.. tai leikkiä lapsen kanssa..  

mummo tahtoisi jo kotiin... M soitti ja lupasi että noudetaan tulevana viikonloppuna. minun on ensin mentävä takaisin talolleni talkoisiin perjantaiksi, taidan lähteä jo huomenaamulla.. otan laatikoita matkaan ja tuon jo yhden kuorman tavaraa pois jaloista. vuokralaiset ovat jo tänään menossa aloittelemaan maalaushommia.. hyvä hyvä sekin. asiat sujuvat.. kaiketi minunkin asiani vielä.

on soiteltava toisiinkin vuokrataloyhtiöihin.. tuntuu kumminkin olevan niin, että aktiivisuus palkitaan vaikka kuinka selittävät että systeemi toimii joidenkin kriteerien mukaan ja jonotuksen.. olen kyllä ajatellut että olen mieluimmin lokakuun linnun kirjoissa kuin otan vastaan epätyydyttävän kämpän.. kyseessä tulee kuitenkin olemaan oikea koti, ei mikään väliaikainen asumus..

raha-asiat kyllä pistää monelle mutkalle.. en siedä tämmöstä tilannetta jossa on enemmän maksettavaa kuin varoja.. on pakko lainata vanhemmilta ja sekin on vastenmielistä.. vaikka tiedänkin että yksi veljistäni saa joka kuukausi "subventiota".. ja heidän perheessään on sentään kaksi  hyvin ansaitsevaa palkansaajaa.. hmmm... asiahan ei sinänsä minulle kuulu.. mutta tasavertaisuuden nimissä me kolme muuta sisarusta olemme oikeutettuja ihan samaan.. jos tarvetta on. nämä on aika ikäviä juttuja, tulee helposti riitaa ja pahaa mieltä jos ruvetaan penkomaan mutta oikeudenmukaisuuden nimissä, kaiken pitäisi olla avointa ja sopimuksellista. minä aion tehdä velkakirjan mikäli rahaa lainaan ja maksan takaisin kuten olen aiemminkin tehnyt.. mm. autolainan kanssa.

aion lähteä käymään lähipitäjässä tehtaanmyymälässä.. juniorin farkut on finaalissa, lupasin ostaa uudet, menkööt synttärilahjana - kohtahan on 22 vee täynnä. kyl on kamalaa kun lapset vanhenee ja itse sitä vaan pysyy ennallaan.. ainakin mieli on aina vain sama kuin kolmekymmentä vuotta on ollut..