muutto suoritettu, tavarat miltei kaikki paikoillaan, eli pari päivää on osallistuttu nuoren äidin ja pikkuisen uuden kodin laittoon. hieman on haikeaa mutta toisaalta tuntuu rauhoittavalta kun asiat on järjestyksessä ja kukin saa taas elää omaa elämäänsä. ja lähellä ovat jos apua tarvitaan. pikkuinen oli illallakin iloisessa vauhdissa, päiväunetkin oli jääneet nukkumatta. onhan se muutos mutta eiköhän se tämän lomaviikon jälkeen ala jo tuntua normaalilta.

esikoinen kävi pyörähtämässä, syömässä ja vaihtamassa pikaiset kuulumiset. jouduin vähän moittimaan auton hoidon laiminlyönnistä.. öljytikku kastui vain hieman kärjestään.. vaikka olin pyytänyt tsekkaamaan ennen lähtöään.. mitä ei ollut tehnyt.. niin tapaistaan huolettomuutta.. murr.. otti vielä auton itselleen, hakevat kuulemma pääsiäisenä kissanpennun miniän isältä toisesta kaupungista, sitten saan minä sen välineen itselleni takaisin. toivon että pysyy kunnossa siihen saakka.. muutoin pojalla menee ihan hyvin, viihtyy työssään ja toivoo että saisi jatkaa ensi syksynä.. mikä ei ole vielä lainkaan varmaa. kaupunki ei kuulemma palkkaa uusia kouluavustajia ja hänellähän ei ole vakituista paikkaa. kertoi, että muutamat avustajat ovat pistäneet ranttaliksi sen jälkeen kun kuulivat ensi syksyn suunnitelmista... ovat poissa ja jättävät hommansa vastuullisempien hoidettaviksi. onneksi poika ei ole sitä lajia vaan on autonhuollosta poiketen hyvinkin vastuullinen työssään.

on viikko aikaa deadlineen.. lehti pitää saada kokooon eikä siinä mitään ongelmaa tule olemaankaan, juttuja on liikaakin. sain eilen erään sananikkarin kolumniehdotuksen.. tämä rouva on kirjoittanut (jonniinjoutavia) tarinoitaan silloin tällöin lehteen.. saatesanoissaan ilmaisi että se ja se hänen lukijansa odottaa tätä kolumnia.. siis.. en tiedä kuinka sanoisin, kyhäelmästä jossa ei ole päätä eikä häntää.. eikä mitenkään ole sopimamme lehden sisällön linjan suuntainenkaan.. sivuntäytettä siitä voisi saada mutta siihenkään en kyllä kelpuuttaisi. en tiedä.. joillakin ihmisillä ei vain ole minkäänlaista itsekontrollia.. tiedän että hän ei tule pitämään siitä, etten kirjoitusta hyväksy. on vain yritettävä jotenkin se ilmaista ja sietää seuraukset.. minulla on kyllä valta ja vastuu, joten tiedän tekeväni ihan oikein.

saa nähdä saanko tänään puhelun. jos en saa, tiedän että ohi meni taas. vielä on toivoa jäljellä.