Tehtävä:

- Tässä on lueteltu 15 sanaa(nyt jo enemmänkin!) Kirjoita jokaisen kohdalla, mitä lapsuuden/nuoruuden tapahtumia, asioita tai tunnelmia tulee kyseisestä sanasta mieleen.
- Jos juuri siitä sanasta ei tule mieleen mitään, niin kerro jostain siihen läheisesti liittyvästä asiasta.
- Saa kertoa useampiakin asioita, jos sanasta muistuu mieleen paljon juttuja.
- Lopuksi: keksi luetteloon yksi sana lisää ja muistele siihenkin sanaan liittyviä lapsuuden tapahtumia.

nappasin maaretan blogista yllytettynä tämän meemin..

1. kampa........ ei tuo mieleeni oikeastaan mitään, joskus teini-iässä oli muotia pitää farkkujen takataskussa sellaista isoa värillistä kampaa, jossa on varsi.. siis minulla ei kyllä semmosta ollut, vastarannan kiiski..

2. lintu... ei tämäkään sykäytä mitään selkeää muistikuvaa liikkeelle,

3. meri... kouluikäisenä asuimme meren rannalla pohjanmaalla, olin ystäväni kanssa heidän perheensä mökillä ja kun ensi kerran uin meressä, oli ihan pakko maistella, onko se tosiaan suolaista se vesi.. yök.. olihan se

4. kitara... taivas ja tähdet, eppu normaalin biisi lähinnä putkahtaa.. esikoisen isällä oli tapana soitella pojalleen kitaraa tuutulauluksi..

5. kello.. olin auttamaton myöhästelijä lapsena ja nuorena.. notkuin liian pitkään aamiaispöydässä.. seinällä raksuttava kello meni omia menojaan.. äiti motkotti ja yritti saada minuun vauhtia... junior oli ihan samanlainen, omena ei kauas puusta putoa

6. oksentaminen... lapsuusmuisto.. söin tyttökaverini luona riisipuuroa ja mehukeittoa.. niissä ei ollut mitään vikaa mutta pian ruokailun jälkeen oksensin kaiken pois, olin saanut vatsataudin jostain.. enkä saattanut muuten moneen vuoteen syödä riisipuuroa

7. mummo... vietimme serkkujeni kanssa monta kesää isänäidin eli mummon luona, mummo istui aina pienen mökkinsä pienen tuvan nurkassa, lääkekaapin alla pöydän ääressä, mummo oli pullea, huivipäinen ja viisas.. hauskakin. sellainen entisajan oikea mummo..

8. kirja............ kirjat, opin lukemaan ennenkuin menin kouluun, muistan vielä kun oli lauantaisinkin koulua, se oli juhlapäivä, tiesin että äiti on paistanut karjalanpiirakoita, kävin koulun yhteydessä olevasta kirjastosta muutaman kirjan (viisikoita, tiina-sarjaa, runotyttöä..) ja kiiruhdin kotiin nauttimaan viikonlopusta, ensin maha täyteen lämpimiä piirakoita, lauantaimakkaraa päälle ja kylmää maitoa, sitten omalle sängylle pitkälleen uppoamaan kirjojen maailmaan..

9. pipo... hyi sentään, olin kerran aika tuhma, asuimme kerrostaloalueella, jossa oli paljon perheita ja tietysti paljon lapsia.. minäkin olin jo saanut pari kaveria.. mutta sitten toinen niistä tytöistä sanoi, ettei halua minua leikkiin ja jäin yksin.. olin pahoilla mielin mutta sitten nousi sisu... seurasin tyttöjä läheiseen metsikköön, kiskaisin siltä toiselta pipon päästä ja juoksin karkuun.. heitin pipon kuralätäkköön ja hiippailin talon takaovesta kotiin.. kuuntelin salaa parvekkeelta kun tuon tytön äiti piti pihalla hirveää messua ja haukkui mm vanhempani kelvottomiksi kasvattajiksi.. no, minä hiippailin uudestaan metsään, noukin pipon lätäköstä, putsailin ja vein sen jonnekin lähemmäs talo näkyvälle paikalle.. ja olin edelleen pahoilla mielin.. ja yksin

10. matematiikka...  hyi, algebrasta ehdot 5. luokalla...

11. metsä.. viittaan 9. kertomukseen

12. ukkonen... olin alle kouluikäinen kun asuimme omakotitalossa pohjanmaalla, tuli kova ukonilma, yhtä äkkiä salama iski ikkunaan, se oli pallosalama (näin aikuiset kertoivat jälkeenpäin) minä kuulin vain hirveän pamauksen ja keltaisen pallukan välähdyksen ikkunassa... tästä huolimatta en hirveästi pelkää ukkosta, kunnioitan kyllä sen voimaa ja varaudun mutta en kammoa

13. hiukset...

14. sisko/veli.. siis veli kiedon hiukset tähän samaan, nuorimmalla veljelläni oli aivan ihanat kiharat hiukset vauvana, kaikki ihailivat niitä ja luulivat joskus häntä tytöksi.. isä ei siitä tykännyt vaan otti lippuukonneen ja ajoi kiharat pois ja pojalle poikatukan..

15. ikkuna.... ks. ukkonen

16. kalenteri........ teinikalenteri oli täynnä omia ja kavereiden kirjoituksia Beatlesista, ihastuksen kohteena olevista pojista.. ja siitä, miten tyhmää koulu on!!

17. puuro... ks. oksennus

18. nenäliina.. jollain luokalla keskikoulussa (kaiketi..) piti ommella valkoinen nenäliina ja virkata ohuesta langasta pitsi sen reunaan.. huh.. kyllä oli hikistä ja vastenmielistä puuhaa.. ja siinä meni kauan..

19. joki... ensimmäinen kouluni Korivaaran kansakoulu sijaitsi Oulujoen rannalla.. jotenkin muistan aina sen siitä  kevätlaulusta jossa sanotaan mm. että "aalto vapaa välkkyilee"

oma sana..

20. joulukuusi.......... muistan ainakin yhden kerran olleeni isän kanssa kuusta hakemassa, rämmittiin lumessa, varisteltiin lunta puiden oksilta ja valittiin se kaikkein kaunein.. vietiin kuivamaan ja vasta aattoaamuna se sitten saatiin koristella.. siitä alkoi todellinen joulu..