talo hiljeni, nuoriso-osasto lähti takaisin kaupunkiin.. pyysivät käymään ensi viikolla kun m:llä on loma..niinpä, ajattelin ja sanoinkin, että se olisi tosi mukavaa. mutta, lisäsin mielessäni, tutkimattomat ovat herran tiet. ja minunkin.

esikoinen, jolla autoni on lainassa, ilmoitti voivansa tänään ajaa auton juniorin luo, joka taas on luvannut lähteä kanssani käymään siellä, missä velvoitteeni odottavat. tänään siis vain odotan noutajaa, pakkaan tavaroitani ja yritän löytää itselleni valoisan asennemaailman. illalla taas kerran kysyin, mitä hän tahtoo... turhaan, niin turhaan. tämä niin kutsuttu elämäni on jälleen kerran typistynyt tähän turhauttavaan ja ahdistavaan yksinajatteluun. paraskin ihmissuhdekeskustelija..

hain löytämäni käyttämättömän antibioottisatsin apteekista, sain sen tammikuussa kun viimeksi sairastin sitkeää flunssaa. saa nähdä auttaako mitään, tämä kun taitaa kuitenkin olla virusperäistä. kuuluu olevan liikkeellä, kestää kaksi viikkoa ja on kyllä voimat vievää lajia. ehkä hieman helpompi oli nukkua.. sitten kun viimein sain yskänkohtaukset loppumaan ja unen päästä kiinni. eräillä se näkyy olevan helppoa..niillä joilla on tikapuuhermosto ja putkiaivot.

jotain myönteistä jos tahtoo eilisestä löytää, on mainittava että m kehui laittamaani ruokaa, broilerkastiketta ynnä lisukkeita. useaan kertaan vielä. ja minä kun odotin sitä perinteistä; "liikaa suolaa tässä kastikkeessa"... ja pyysi minua katsomaan katiskaa, otin pari kuvaa järveltä.. ei onneksi yhtään kalaa, otimme pyydyksen pois järvestä. ajeltiin vielä katsomassa metsäpalstoja, yksi rajanaapuri näet kävi illan suussa m:n kanssa tsekkaamassa rajalla olevan ojan perkaussuunnitelmaa. paljon olisi töitä metsän siimeksessä.. puun ajoa, harvennusta, laikutusta, taimien istutusta.. joista osan toki tekee joku muu kuin talonväki. kun oikein taas tulkitsen, eilisillan ystävällisyys ja huomiointi oli sitä hänen konkreettista suhdepolitiikkaansa.. kun ei kykene puhumaan, on tehtävä tekoja. kiitos kyllä kelpaa sekin, mutta ei riitä.

vettä on nyt tullut ihan riittämiin ainakin siitä näkökulmasta että mieli olisi valoisampi jos aurinko paistaisi. vaan ei voi vaikuttaa, perunapelto ja kasvimaa ovat tyytyväisiä, heinäntekijät eivät. naapurin poikamiesisäntä nauroi jotta ei ois pitänyt lainata traktorin kärryä vedenhakua varten.. alkoi sateet.