Jaa.. meinas jäädä huomaamatta tämä suuri uutinen että Almamedia omistaa nyt tämän kirjoitusalustan. Jotta silleen. Ei tunnu yhtään mieluisalta se, että juuri tämä samainen konserni pisti Lapin kansan tai mikä sen lehdne nimi olikaan - päätoimittajan kanssa tekemänsä työsopimuksen purkuun kun kävi ilmi että kyseinen naishenkilö onkin parisuhteessa toisen naisen kanssa. Tämä siis irtisanotun näkökulma asiaan. Almamedia selittää purkua sillä että päätoimittajaksi valittu leidi olisi ollut vilpillinen kertoessaan henkilökohtaisesta elämästään. Mitähän helevettiä se kyseisen ammatti-ihmisen työpanokseen ja osaamiseen mitenkään vaikuttaa, onko kotona toisena vanhempana nainen eli mies. Eikä tuon toisen vanhemman poliittinen aktiivisuuskaan. Eiköhän se liene perustuslaillinen oikeus - olla esimerkiksi kuntavaaliehdokkaana. Tässäpä erinomainen esimerkki tämän ajan Suomesta, näin avaramielisiä ja fiksuja ollaan Almamediassa. Jotta jos häviän näiltä estraadeilta, johtuu se ennenkaikkea siitä että boikotoin tuollaista firmaa.

No, jos minun tekstiäni ei aleta jonkin herraseuran taholta rajoittamaan ja sensuroimaan, saatan tässä vielä vuodattaakin. Vaikkapa siitä, että on juuri siten tämän maailman asiat kuten olen pelännytkin. Eilisissä uutisissa kerrottiin että mm Tuusulan lähikuntien kouluissa ei ole lainkaan - suurista lupauksista huolimatta - lisätty koululaisten terveydenhuollon resursseja. Jotta niin on kun sanotaan, suuret puheet ei suuta halkaise. Tarvitsemme vielä uusia massamurhia, nuorten ihmisten epätoivoisia tekoja. Ehkä jos uhriksi sattuu jonkin napamiehen tai naisen oma lapsi.. josko sitten riipaisisi riittävän syvältä ymmärtämään mihin tämä julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen karsiminen on johtanut, ja tulee vielä johtamaan. valitettavasti. ei voi mitään.

Eikä tulevaisuus yhtään sen valoisammalta kuntapuolellakaan näytä. Olin yhdessä vaalipaneelissa, jossa paneuduttiin erityisesti so-te - sektorille.. Ehdokkaat olivat miltei kaikki paria lukuunottamatta sitä mieltä, että päihdeongelmaisten, mielenterveyskuntoutujien ja pitkäaikaistyöttömien ongelmien hoitamisesta tulisi vastata 3. sektorin.. Näin ymmärsin ja kysyinkin että onkos kuntien palvelut ko. ryhmille sitten riittäviä.. No ei ei kiirehdittiin vastaamaan.. mutta ehdotuksia parannuksista kukaan ei osannut kertoa.

Elämme keskiluokkaisessa keskiverto-eläjien maassa, jossa ihmisten suurimmat huolet koskevat ensi talven säitä.. jotta onko Rukalla lunta kun me mennään sinne talvilomalla (salakuuntelemaani jumpan jälkeen pukuhuoneessa).. ei hyvin toimeentulevia ihmisiä ja perheitä kiinnosta yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa olevien pahoinvointi, ei nuorten ja lasten psykiatriset ongelmat, ei Sata-komitean työskentely suuren sosiaaliturvauudistuksen parissa.. Mutta pitäisi kiinnostaa - sillä on juur niin kuten ystäväni A ilmaisee, sen hyvin toimeentulevan perheen lapsen vieressä koulussa voi istua ongelmaisen perheen lapsi.. Jos emme pidä huolta heikoimmistamme, leviää rutto parempiinkin kaupunginosiin. Ei huono-osaisuuden aiheuttamien sosiaalisten ongelmien vaikutuksilta voi välttyä kukaan. Uskallatko sinä liikkua pimeällä yksin kaupungilla? Huolestuttaako sinua laittaa lapsesi aamulla kouluun? Onko koulumatkalla pedofiili.. väijyykö koulun ulkopuolella pyssy taskussa joku koulukiusattu kotona vaille huomiota jäänyt pikkumacho..

Niinpä. Minullapa menee nyt ihan hyvin. Sain lisähommia, laajennusta tulevaan toimenkuvaani.. olen tosi tyytyväinen siitä. Hieman stressin puolelle luiskahtanut vapaaehtoistoimintakain asettuu uomiinsa kaiken muun myötä. Lisää ihmisiä toimintaan on saatu, tehtävänkuvat laadittu ja yhdistyksen hallinnon kehittäminen aloitettu. Tarttee kuitenkin ryhtyä tekemään lehden juttuja.. kirjoittaminen kun on antoisaa, mihin tahansa. Almasta huolimatta - tai ehkä juuri sen vuoksi!!!