634413.jpg

oli koko viikonvaihteen, nenänpää onkin sitten punainen ja käsivarret ruskettuneet.. laitoimme perjantaina pumpun lampeen, eli mies laittoi ja minä peesasin. nyt saan kasteltua kasvimaata tarvitessa ihan omin avuin. nyt olen kaiken istuttanut mitä suunnittelin.. tai oikeastaan intuitiivisesti lisäsin sitä mukaa kun sain jotain tehtyä. löysin ruohosipulin, basilikan ja jonkun kolmannen.. olikohan se piparjuuri.. olkoot vaikka mikä, tuoksui niin hyvälle.

avasimme myös lauantaina grillikauden ylämökillä, roudasin navetalta ikivanhan metallisen grillin, hankittiin hiilet ja sytytysnesteet sekä tietty pihvit.. oikein nostalginen juttu, ihan kuin lapsena kotona ensimmäisen grillin ääressä. ylämökkiläisyys on sellaista miniatyyrielämää, oikein mukavaa semmosta. hirsimökissä nukuttaa mukavasti ja pienissä tiloissa siivoamista on vähän. tiskasinkin eilen, käytämme kylläkin enimmäkseen kertakäyttöisiä astioita mukavuus- ja laiskuussyistä mutta kahvikuppeja joutuu välillä huuhtelemaan.. tänään on etsittävä aitasta itikkaverho, eilen illalla havaitsin joukkoilmestyksen tapahtuneen.. ei niitä kestä pirukaan ja pakkohan mökkiä on välillä tuulettaa.

katiska siirrettiin vähemmän ahvenpitoiseen paikkaan, ihan sydäntä kirpaisi kun piti päästää iso määrä kaloja takaisin järveen.. nyt odotellaan haukia ja lahnoja joen suusta, naapurilta saatiin alkajaisiksi pari, jotka sitten alapihalla illalla savustettiin. että kohta kait alkaa kasvaa evät selkään.. mutta enpä valita yhtään, tykkään kalasta kyllä ja on vain mielikuvituksen puutetta jos ei niistä vaihtelevaa ruokaa keksi. mummo tosin vähän marmatti kun halusi perjantaina keittää ahvenista keittoa eikä kukaan ole sitä syönyt... no, minä en olisi niin keitosta välittänyt ja meillä oli ne omat ylämökkisuunnitelmat... taitaa hieman protestoida kun olemme nyt paljon omissa oloissamme..  vaikkakin lähellä ja tarvittaessa kaikessa apuna. siivosin perjantaina tuvan ja käytin häntä kaupassa, että ei pitäisi olla valittamista, eikä olekaan, kyllä sen tiedän vaikka vähän tökkii välillä.. ... meidän kannaltamme on ihan hyvä että voimme olla vähän kauempana ja nauttia kahdenkeskisestä, vapaasta olemisesta. saa riidellä ja lempiä rauhassa.. molempiin tarvitaan yksityisyyttä.

tällä viikolla on taas yhden lajin tohtori kotikonnuilla, vuositarkastus gynellä.. yritin eilen kutsua koolle talkooporukkaa heikoin tuloksin.  uhosin m:lle että taidan maalata mökin itse, jos vain uskallan kiivetä tellingeille. mikäli tämän viikon keli on tätä lajia, kannattaa todella hyödyntää siihen hommaan. kyllähän vanhemmat tulevat vaikkei kummastakaan oikein ole enää tosi hommiin.. seuraksi kyllä.

tämä päivä vielä tällä mäellä...