yö on siunattu asia, buranan avulla sain nukuttua melkein yhtä soittoa aamuun jopa puoli seitsemään saakka. on ollut päänsärkyä, johon en ole halunnut ottaa särkylääkettä..  kun tiedän sen johtuvan henkisistä paineista, mutta annoin periksi illalla, hyvä ratkaisu. aamu alkoi muuten hyvin, mutta Jyrki Katainen aamutv:n haastattelussa hieman himmensi auvoisaa oloani.. en kuunnellut sitä nyt, teen sen paremmalla aivolla päivällä uusinnasta. jos viitsin..

onneksi on niin paljon ajateltavaa näissä opiskeluun liittyvissä jutuissa.. aamun lehtikin tulee luettua ihan toisella orientaatiolla kuin aiemmin. mikä parasta aihepiiri on niin akuutti, että miltei joka päivä on jotain kiinnostavaaa.. mm eilen se, että pohjois-savon kunnanjohtajat suhtautuvat kaikkein negatiivisimmin paras-lakiin. tieto perustuu kuntaliiton tekemään tutkimukseen.. noh, pohojanmaalla poijjaat sen sijaan ovat myönteisimpiä. lehtijutussa ei mainittu mitään mahdollisista syistä.. täytyy käydä surffailemassa kuntaliiton sivuilla.. ja monella muullakin sivulla.

puhuttiin eilen A:n kanssa siitä, miten järjestöjen toiminnan rahoituksen saanti tuntuu olevan mystisissä käsissä.. vaikka RAY on kohta ainoa organisaatio, jonka ainakin pitäisi rahoittaa yhteiskunnassa syrjäytyneiden ja heikoimmassa asemassa olevien asemaa edistäviä hankkeita, tuntuu se ainakin jossain tapauksissa antavan varsin heppoisilla perusteilla kyhätyille tietyn kohderyhmän projekteille rahaa mutta erityisen vaikeassa asemassa olevien (pa-työttömät, mt-kuntoutujat, moniongelmaiset) asiantuntemuksella laadituille ei... jotenkin yhteiskunnallinen trendi ei suosi köyhiä ja kurjia.. kun ESR-rahatkin on nyt - tällä ilmeisen viimeisellä kaudella - suunnattu yritys- ja työelämä- alkuisille hankkeille, ei sieltäkään enää ole rupusakille saatavissa mitään tukea..ja toisaalla vaahdotaan, että kaikkien työpanosta tarvitaan.. ja jos lähdetään mukaan valtaapitävien talousdiskurssiin niin eikös olis parempi, että saadaan nyt yhteiskunnan tukea eniten käyttävistä sorvattua uusia, tulosta tuottavia veronmaksajia!! tai ehkäistyä esimerkiksi mt-kuntoutujan alkoholinkäyttöä siten, ettei häntä taas huomenna joutuisi kiidättämään ambulanssilla sairaalaan tehohoitoon.. joo joo.. idealismin tässä kärsii ja toisaalla myös usko rahoittajien haluun todella puuttua sosiaalisiin ongelmiin. totesimme toverin kanssa, että ainoa mahdollisuus taitaisi olla valtaisa lottovoitto, jonka voisimme sijoittaa arvojemme mukaiseen, käytännössä toimivaksi todettuun työhön ihmisten hyväksi.

tänään saattaisi olla siivouspäivä jos vanha rouva jaksaa eikä innostu muuhun toimintaan.. sillä yksinäisyydellä on se hyvä puoli, ettei kukaan näe miten paljon villakoiria lattioillani pyörii ja että sänkyä ei ole pedattu.. tai että joskus on jopa parin päivän tiskit altaassa. ei vois vähemmän kiinnostaa huushollaus vaikka yksin ei ehdi niin paljon talouttaan sotkeakaan.. samasta kupista voi juoda koko viikon eikä voileipien teossa kattiloita sotkeennu..