hiki valuu jo enkä ole vielä edes aloittanut siivoamista, kissa huutaa tuossa jaloissa, eli rääkyy.. sillä on ihan hirveä ääni, vanhalla eunukilla.. no, seuraa kai hänkin on vailla,  yönsä pihalla viettäneellä. katsoin joku päivä tv:sta jotain ohjelmaa, jossa kerrottiin kissalla olevan lukuisia erilaisia ääniä.. tuo Santun rääkäisy kai on, jotta Oo mun kaa!

viikko on taas vierähtänyt, syksyn toimintaenergiaa jyllää suonissa, monenlaista on menossa, jottei vain liikaakin! on aloitettu lehtihommoo, kahden eri järjestön vapaaehtoishommoo, välillä lapsenhoitoo, oman pojan muuton avustusta, auton korjauksen suunnittelua, paperihommia mualla ja kaapunnissa, talon asijoitten hoitoa etänä.. että kyllä. tänään talolle, vuokrasopimuksen tekoon uuden vuokralaisen kanssa, pihatöiden valvontaa, pesukoneen irrotusta (M), siivousta, huomenna juhlintaa.. ainakin jossain määrin. en tiedä jäämmekö isoveljen perheen luo yöksi vai ajetaanko talolle takaisin.. saa näkee. olen hieman nihkeä.. en tiiä, liekö aihettakaan. en vain ehkä jaksa olla kauhean sosiaalinen.

pojan muuttokuorma lähtee tänään, eli ajelee kavereittensa kanssa pakettiautollisen Tampereelle, huomenna palautuvat takaisin ja poika majoittuu minun asunnolle la-su väliseksi  yöksi ja ajaa sitten pyhänä omalla autollaan uuteen kotiin. toivottavasti kaikki menee hyvin.

pikkuneiti oli seuralaiseni toissaillasta eiliseen kun äitinsä oli työkeikalla. meillä oli mukavaa.. hän ei nukkunut oikein hyvin, huuteli pariin kertaan vettä.. äitinsä ei enää anna maitoa pullosta yöllä mutta näkyyhän tuo vesikin kelpaavan.. eli pullosta pitäisi nyt kokonaan luopua mikäli päästä keskeytymättömiin yöuniin.. oltiin pikkuisen kanssa paljon ulkona, mentiin rattailla pitkin teitä ja nautiskeltiin viimeisistä metsämansikoista sekä vatuista, joita näyttäisi tulevan ihan mukavasti. voi kun ehtis poimimaan.. samoin on viinimarjojen kanssa.. räksät ne melkein ryöväsivät ennenkuin laittelin pelotteita.. täällä meillä mäellä ne alkavat olla kypsiä vasta nyt. karviaiset eivät vieläkään.

jeps, on aloitettava ja ryhdyttävä. kuppi kahvia, kissa pihalle (pelkää imuria) ja hommiin.. jotta ehtii ennen reissuun lähtöä saada tuvan siistiksi.