käsittämätöntä, että on taas perjantai, aika menee niin nopeasti ettei ennätä mukana pysyä, kaikki vain tapahtuu, nopeina äkillisinä otoksina.. elämää kuin filminauhaa... pitäisköhän huolestua tästä vauhdista vai olla iloinen että loma on nopeammin käsillä...

99528.jpg

Huom. tässä kuvassa on esimerkillinen perhe lampaita katsomassa, mamma huolehtii ja opastaa miten lampaita voipi syöttää ja silittää..

tänä aamuna olin työpaikan pihassa klo 6.20... yhä vain pahenee tämäkin puoli. siitä mukava juttu että tapasin lampaidenhoitajan ja sain varmistettua että lampaille saa syöttää leipää.. tosin kohtuudella mistä ei voi näissä olosuhteissa mennä takeisiin, sillä tuossa aitauksen äärellä jo päiväsaikaan käy melkoinen vilske. muutaman ipanan olen käynyt komentamassa aitauksen sisäpuolelta joutuin poikkeen sekä kieltämään katkomasta rakkaita vanhoja puitamme.. oiskohan joku äidinkullista siitä suivaantuneena käynyt taittamassa niskat takapihan koristeomenapuultamme, hennolta taimelta, jossa oli jo nyt,  toisena kesänään monta kaunista kukkaa.. ihmisen kädenjälkiä se murha joka tapauksessa oli.. kyllä se harmitti. Olen tässä tosiaan työhuoneeni ikkunasta joutanut ajoittain seuraamaan käytännössä miten kasvatus toteutuu lapsissa, jopa vanhempien läsnäollessa nuo herranlahjat potkivat, kiskovat, nyhtävät, ryskyttävät pistoaitaamme joka lammasaitauksen virkaa tekee.. vasta pari viikkoa sitten MSL:n pojat kävivät taitavin käsin korjailemassa talven aikana ränsistynyttä aitaa, siinähän ei nauloja eikä rautalankoja käytetä vaan näreestä on kiinnistysvehkeet.. mitä lie ne nimeltään (?) mutta ei liene enää jokapojalla noita aidantekotaitoja olemassa. että ei tarvii ihmetellä että raivostun kun näen että vanhemmat eivät sen vertaa huolehdi kersoistaan etteivät ne tuhoaisi yhteistä omaisuuttamme, kovalla työllä aikaansaatua, kaunista ja perinteikästä vielä. PAH!!

98496.jpg

Tästä päivästä tulee näköjään oikea kesäpäivä, lämmin ja aurinkoinen. Toivottavasti illastakin tulee, ainakin lämmin...
Käväisin tuossa jo ohjailemassa aamukoneella saapuneen kouluttajamme koulutustilaan, aikaisin on Helsingistäkin lähdettävä mikäli mielii meidän leveysasteilla aamusta työskentelyn aloittaa. Tänään siis koulutusta hela dagen, yhdet synttärit siinä sivussa ja muut viikon viimeisen työpäivän touhut myös.. jossain välissä, onneksi tehtynäkin jo suurin osa tässä vaiheessa.