on alkanut kesäaika, pihasauna lämmitettiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja kylläpä ne löylyt olivatkin makeat. se vain on niin, että vanhassa vara parempi, ylipäänsä..:) ja niinkin, että löylyn pehmentämänä, kenties myös valoisan kevätillan.. voi mieltään ehken hieman enempi avata, käydä kiihkotta läpi kokemuksia, jotka kipeinä mielessä ovat velloneet.. ja sittenkin, on hyvä jos voi ymmärtää myös toisen ihmisen lähtökohtia.. tai sitä, ettei niitä välttämättä kaikessa edes ole.. erehdys, sehän se tietysti oli. jos oikein osaa vääntää asioita positiivisempaan suuntaan, ongelmatilanteesta voi versoa myös jotain uutta, parempaa.

Tapasin pojan, jouduin odottelemaan tovin kun oli keikalla, hakemassa kanootteja lähikunnasta toisesta oppilaitoksesta sinne missä itse suorittaa siviilipalvelustaan talkkarin apumiehenä. Hyvä paikka, monenlaista tekemistä ja mikä parasta - ihan oikeaa työtä, mitäpä poika ei juurikaan ole elämässään joutunut tai päässyt tekemään. Nykyisin nuorten on tosi vaikeaa saada esim kesätyöpaikkoja. Toista oli ennen.. minä ainakin muistan saaneeni joka kesä 14-vuotiaasta lähtien jotain duunia. Aluksi lapsenpiikana, kauppa-apulaisena ja kun kauppaopisto alkoi sen jälkeen pääsin toimistohommiin. Niinkuin  heti valmistuttuanikin sain äitiysloman sijaisuuden tehtaan konttorista. Sillä oli suuri merkitys, sai heti ryhtyä oppimaan käytännössä opiskelemiaan asioita.. vaikka minusta kyllä tuntui silloin, että se teoria mitä kopiksessa oli, oli suunnattoman kaukana siitä todellisuudesta missä sitten töitä tein. Opin kirjanpidonkin vasta kun hoidin pienen firman toimistorutiineja ja jouduin tilitoimiston kanssa niitä juttuja setvimään. Siinä samalla opin myös tykkäämään taloushallinnosta, niin selkeää ja tärkeää toiminnan kannalta. Näin näppärästi mie pojasta hyppäsin siis  jonnekin vuosikymmenten taakse omaan nuoruuteeni.  

Poika pyysi autoa lainaan, ovatten menossa keikalle läntiseen Suomeen. Toki annan, olihan auto isoveljelläänkin monta kuukautta. Juniorilla on kyllä isänsä hankkima escortti, mutta aika kökkänä se olis pitkällä matkalla ajella. En minäkään sitä huoli siksi aikaa kun omani on hänellä, järjestelen kulkuni muulla tavoin.

Tästä päivästä tulee vielä lämmin, olisi ihanaa olla vain pihahommissa mutta on hoidettava muita asioita, tärkeämpiä.