ihan pelottavan näköistä, taivas on pilvessä, mahtaako sataa, ukkostaa?? silloin on kiiruusti suljettava tämä vehje ja vedeltävä kaikki muutkin sähjköiset piuhat seinistä. onpa ollut hikevää viime päivät. en valita mutta ei ole hyvä jos on liikaa.. lämpöäkään. yöt hieman tuskaiset ovat olleet, M laittoi auton lämpöpuhaltimen mökkiin puhaltamaan kylmimmälle eli 16 asteeseen ja sepä olikin vilvoittavaa henkäilyä yössä..

marjoja on kerätty ja mehua keitetty, paljon muuta ei ole jaksanutkaan... eilen sitten olin hierojalla eli fysioterapeutin käsittelyssä. hyväksi oli, tarpeeksi nasakkaa mutta ei kivuliasta.. minähän meinasin nukahtaa siihen pöydälle.. ja yllätys yllätys, hän sanoi että hartiat on vielä enempi jumissa kuin selkälihakset. en tullut kipeäksi, päinvastoin oli parempi olo.. vähän vain huimasi kun astelin hierojan luota autolle.. taisi lähteä jossain pään tienoilla veri kiertämään vapaammin. illalla hiukan juili  kun erehdyin ajelemaan ruohonleikkurilla vinossa asennossa.. siis semmosella päältäajettavalla. piti jättää kesken..

syömistä pitää alkaa rajoittaa, vatsakumpare sen ilmoittaa.. lisää liikuntaa, vähemmän iltaisia lihapiirakoita makkaroilla... paitsi eilen tehtiin vielä pizzaa, eli minä taikinan, hän kaiken muun. veipä kielen mennessään... tämä kuumuus ei vie minulta ruokahaluja kuten monilta muilta. päinvastoin mulla on koko ajan suolaisen evään himo, minun fysiikkani siis kertoo oitis kun suolataspaino ei ole kunnossa..

juniorin pyynnöstä lähdetään jatkamaan maalausta viikonloppuna, eli siis huomen aamulla. jo aamutuimaan pohdiskelin huolestuen miten poika keikkuu katonharjan tasalla  huojuvilla tellingeillä.. se vaarallisin osio jäi hänelle, pitkä poika kun sattuu olemaan. oli muuten saanut siirron lähempänä kotiaan olevaan sivaripaikkaan.. se hyvä, ei tule matkakuluja.

vävypojan korvat ovat varmaan soineet tilliä.. lupauksestaan huolimatta kuskuutti itsensä inttiin eilen illalla.. hänen piti mennä bussilla ja eikä asettaa lapsensa äitiä vaaraan öiseen liikenteeseen, ajamaan 300 km edestakaisin, viemään lasta hoitoon siksi ajaksi.. kyllä sieppaa minuakin, missä on vastuu ja kenen pitää pitää huolta kenestäkin. nuoren miehen olisi nyt syytä kaivella maastopukunsa sisältä selkärankansa, aloittaa vaikka siitä, että hyödyntää intin ilmaisia kyytilippuja kotimatkoillaan.. kyllä minua suututtaa moinen.. havaitsen, että tuohtumukseni kumpuaa osin myös historian hämärästä.. soisinpa todella, että M:n fiksun tyttären ei tarvitsi kokea sellaista elämää kun itse koin.. että joutui jo nuoresta, pienen lapsen kanssa vastaamaan kaikesta.. mies vaan jatkoi huruamistaan, eikä lapsikaan herättänyt vastuuntuntoa tuossa, itseäni monta vuotta vanhemmassa miehessä.. pahalta nimittäin näyttää, ei ole vävypojassa paljon vastuullisia elkeitä esiintynyt.. nyt olisi todella näytön paikka. taitaa appiukko olla aika kypsynyt ja se ei tiedä hyvää.. on ollut tuolle pojallekin enemmän isä kuin omansa, ja nuorta paria tukenut niin rahallisesti kuin muutenkin...otti pojan luokseen asumaan kun omat vanhemmat heittivät pihalle, opetti pojan metsälle ja ampumaan.. autoa korjaamaan ja huoltamaan, miehisiä taitoja ja kaiketi siinä samalla vastuullisuutta ja miehenä olemista muutenkin.. mutta mistäs nuoret voisivat oppia, ellei joku välillä ohjaa vikakurssille eksynyttä oikeaan..