eilen oli mukava päivä, lähdin aamutuimaan työläisen kyydissä kohti kaupunkia, vettä satoi eikä sateensuojaa ollut.. no se ei ollut mukavaa mutta kun kaupunkiin tullessani jouduin kävelemään linja-autoasemalta keskustaan, olin ihan tyytyväinen siitä, että sade oli muuttunut tihkuksi enkä kastunut kovinkaan paljoa. ostin torilta riisipiirakoita tavoitteena keittää kahvit asunnolle päästyäni. muistelin purkin pohjalle jääneen sen verran kahvia.. ja olikin. paikallisbussissa oli lisäkseni vain yksi vanhempi naishenkilö, joka hänkin kertoi kastuneensa, oli tulossa mökiltä, vesimatkan takaa.. sain myös kuulla, että sieniä nousee joka päivä mutta madot tai muut ötökät käyvät heti kimppuun.

parvekekukkani olivat hieman nuukahtaneet, altakastelevista ruukuista huolimatta. tuoksuherneet olivat jo alkaneet nuokkua alaspäin, kun se ristikko edelleen oli virittämättä.. marketoista piti heti nyppiä pois kuivuneet kukinnot, ehkäpä ne vielä virkistyvät. jakomieliseen tapaani hääräilin hommasta toiseen, siivoilin esikoisen kissojen jälkiä matolta ja lattioilta - olivat terottaneet kynsiään olohuoneen mattoon ja pudottaneet yhden kukan kaapiston päältä.. varasin pyykkituvan ja laitoin pyörimään lakanapyykit. viestittelin pojille, junior soitti ja sovimme että käydään kaupassa, tehdään ruokaa ja äiti leikkaa pojan hiukset.. esikoinen lupasi tulla iltapäivällä ja tuoda juniorin auton. minä taas sain Mezen takaisin surkuhupaisen Tanskan reissun jälkeen.

laitettiin uusia pottuja, uunilohta, kermaviilikastiketta, grillitassuja sekä fetasalaattia. kesäruokaa sanoi poika tyytyväisenä. ja muisteli menneitä aikoja.. kertoi myös sanoneensa asuntonsa irti ja muuttavansa Tampereelle.. hieman yllätti mutta toisaalta ymmärränkin. on asunut viiden vanhasta täällä, viihtynytkin mutta tahtoo nyt nähdä muutakin. ja siellä on kavereita ja mahdollisuuksia opiskeluun sekä työhön. jatkaa iltalukio-opintojaan ja kirjoittanee ensi keväänä sitten. toivotan onnea vaikka ikävä tulee, välimatka pitenee.. "mutta sinun lapsesi eivät ole sinun lapsiasi, he ovat itsensä elämän tyttäriä ja poikia.."

hiusten leikkuussa meni aikaa, viimeksi leikkasin ne vuosi sitten äitienpäivän alla.. onneksi on luonnonkiharaa sen verran, etteivät amatööriparturin epätasaisuudet jää näkyviin.. poika nuoreni taas kymmenen vuotta, etenkin kun ajeli myös parran pois.. ihan sydäntä riipaisi.. olkoon 182 senttiä pitkä ja aikuinen.. minun pieni pellavapääpoika se on ikänsä.

oltiin virittelemässä parvekkeen ritilää kun esikoinen saapui keski-suomesta, joutui lämmittämään ruokansa itse mutta kuten oli ajatuskin, tykkäsi kun tarjolla oli kalaa. ja salaattia. hän kun edelleen välttää hiilareita. esikoinen on kuukauden päästä lähdössä tyttöystävän kanssa Kreikkaan, saattelemaan tyttöä, joka jää vuodeksi vaihto-opiskelemaan sinne. aikovat viettää viikon reissaten ja ilmaismajoitusta hyödyntäen.. esikoisella ei ole mitään tietoa töistä syksylle, oli viime talven kouluavustajana ala-asteella mutta jatkoa ei seurannut.. todennäköisesti siksi, ettei enää saa tukea työllistymiseensä. ei ollut kuitenkaan huolestunut, aikoo hakea halvemman asunnon, tulla toimeen peruspäivärahalla ja mennä takaisin Kreikkaan mikäli rahaa löytyy..

ollaan siis koko perhe yhtä lailla ilmassa.. välivaiheessa.. poikien puolesta olen ihan tyytyväinen, heillä on tulevaisuus edessään ja mahdollisuuksia vaikka kuinka. ja mikä tärkeintä, ovat molemmat järkeviä, kriittisiä ja itsellisiä nuoria miehiä. juttua riitti taas laidasta laitaan, musiikista (pojat keskenään), sosiaaliturvasta, maailmanpolitiikasta jne.. mukava päivä, äitinä on hieno olla!

illalla kävin ystäväni A:n luona toteamassa, että näytti virkeämmältä sekä oli rauhallisempi kuin viimeksi nähdessämme. loma on tehnyt hyvää. lapset hyörivät kuten ennenkin äitinsä helmoissa, omat ja naapurin.. kerrattiin kuulumiset ja sovittiin auton lainasta tulevana viikonloppuna. aikoo laittaa haisemaan, viedä lapset Helsinkiin Linnanmäelle, Korkeasaareen ja Serenaan.. tiedän että rahaa ei työttömällä yh-äidillä ole mutta myös sen, että lasten iloihin sitä aina jostakin löytyy.

Laitettiin myös uusi väri hiuksiini.. nykyisin vierailuväli on juuri harmaan juurikasvun mittainen.. :)