voimalassa eilen illalla oli mielenkiintoinen sisältö, unista ja niiden tulkinnasta ja merkityksestä ihmiselle. kolme tietäjää, kaksi psykoterapeuttia ja yksi yhteiskuntatieteilijä kertoivat itse asiassa saman; unien merkityksen ymmärtäminen antaa ihmiselle itsetuntemuksen välineitä.. jos on kuten unipiirejä ohjaava lääkäri sanoi, ihminen käyttää valveilla ollessaan vain pienen osan kapasiteetistaan ja unessa 99 %. unikirjojen yksittäiset selitykset ilmiöille, eläimille tai esineille eivät auta ymmärtämän unen antia.. on kysymys suuremmasta kokonaisuudesta ja aina yksilöllisestä kokemuksesta, joka ei välttämättä itselle yksin avaudu. no, minä näen paljon unia - kuten muuten kaikki ihmiset näkevät, kaikki vain eivät muista uniaan. ajattelin illalla nukkumaan käydessäni, että tahdon nähdä unta, joka antaisi minulle viestejä siitä, mikä minulle on nyt kaikkein vaikeinta. näin painajaista, jossa minua jahtasi kaksi sekopäistä miestä, pitkin lumisia rinteitä, metsiä ja kinoksia pakenin henkeni edestä.. ja paljon muuta en muistakaan.. se harmittaa sillä yöllä kun siihen ahdistukseen heräsin, muistin enemmän ja yritin painaa mieleeni... toisaalta ajattelin, että en halua nähdä enempää niin pelottavaa unta, joten mieleni minut armahti ja sain nukkua loppuyön rauhassa. uskon siihen, että mieli käsittelee ahdistavia asioita unessa, että sitä kautta voisi saada kiinni jostain langan päästä.. jos vain muistaisi tarkemmin. enkä lainkaan usko siihen vanhojen ihmisten sanontaan, että joka uniin uskoo se varjoaan pelkää..

maamme näppärin tekstailija sekä sekstailija on nyt sitten siirretty syrjään. paljon piti antaa palstatilaa asiattomalle asialle, ennenkuin lopullinen päätös kokoomuksessa saatiin aikaan. Pirkko K Koskinen sanoi taannoin jossain haastattelussa olennaisimman; tuollainen käytös sopii teinipojalle mutta ei vakavasti otettavalle valtakunnan tason poliitikolle. Ikelle annettiin viimeinen mahdollisuus päästä poliittisen uransa huipulle, mokasi sen joten goodbye forever. politiikka on muutenkin pinnallistunut, turha sitä nyt on banalisoida kokonaan.

katsastuksen tulos oli odotettu, ei läpi.. onneksi on vielä korjattavissa. tiesinkin, että pohjassa on ruostevaurioita, aika paljon kumminkin. hitsaria tarvitaan sekä yksi jokin tukivarsi on hankittava.ihmettelen hiukan miten auto meni niin helposti viime kesänä läpi.. sehän katsastettiin vasta kesäkuussa koska isä ei enää voinut ajaa ja auto oli poissa liikenteestä siihen asti kunnes veljeni ennätti sitä katsastamaan. hitsausapua on tiedossa sikäli kun aikaa jostain välistä löytyy.

junior on tulossa syömään, onpa siis tällekin päivälle jotain ohjelmaa.. sää on lämmin ja houkuttelee ulkoilemaan.. pieniä elämänkipinöitä on siis ilmassa taas. torstaina olisi ne yhdet juhlat, joihin minut on kutsuttu, toisessa kaupungissa.. entisessä siis. mietin vain sitä, miten jaksaisin kohdata ne ihmiset ja kysymykset.. mitäs sulle kuuluu, missäs olet töissä.. en taida jaksaa. sitäpaitsi pyhänä on mentävä sinne anopin juhlille eikä ole rahaa ajella moneen paikkaan. ei itse asiassa yhteenkään mutta on pakko.