Eilistä viileämpää, sateen jälkeistä aamua eletään ja työyhteisön hiljaisuudesta nautiskellaan. On perjantai. Helpotuksen huokaus, se tulee kumminkin aina sitten niin äkkiä. Tänään lyhennän päivää sieltä loppupäästä, on nähtävästi mentävä ostamaan kottikärryt. Jos nyt sitten puusavotasta tulee totta. Odottelen vahvistusta.

Minua on ilahduttanut  Äijän riipaisevan tarinan (yhden niistä lukuisista) tohveleista inspiroitunut Muistaako kukaan, joka on varsin aiheellisesti nostanut kunniaansa Reinot - ehkä tässä voisi ottaa molemmat, sekä tohvelit että miehet,  ne sinänsä tavalliset, vaatimattomat, rehelliset, luotettavat mutta suotta unhoon tässä nykyisessä pintaliidossa ja pehmo/retro/jne miesten yksipuolisessa hehkutuksessa jäävät valioyksilöt. Kyllä suomalainen perusmies on sentään jotain. Mie ehdotin jopa yhdistyksen perustamista, pelastakaa Reinot ry.. mutta hän toi esille kyllä varsin varteen otettavia näkökohtia siitäkin asiasta. Kyllä minä ainakin ottaisin semmosen Reiskan paljon paljon mieluimmin kuin sen Aken, Maken tai Peran joka baarikärpäsenä liettuaa ja hännystelee sekä imeliä korvaan supattelee ja häviää kuin aamu-usva päivän tullen rinnaltasi. Kyllä suomalainen perusmies ansaitsee suojelijansa tai ainakin naisensa rinnalleen pihapolulle astelemaan.. ja mie voisin jopa astella pari askelta jälessäkin mikäli pihapiirissä ois nähty kyitä tai jos oltais menossa heikoille jäille...

Niin ja ne Reinot niinkus Ainotkin - sekä aikuis että lapsimallit - tehdään muuten Lieksassa, Pohjois-Karjalassa, joten jo siitäkin syystä ne on pelastettava, niitä on vaalittava ja hankittava rikkimenneitten tilalle tahi eukon kiukuspäissään polttamien.